14 Ocak 2011 Cuma

Tebe Volimo & Ziya Yıldız'dan Mesaj Var

Hem tribünümüzün güzide pankartlarından hemde İstanbul Tayfa olarak blogumuzun ismi; "Tebe Volimo"

Tebe Volimo'nun hikayesini hemen hemen hepimiz biliyoruz.Hikayenin baş kahramanı ise pankartın ilk hazırlandığı şeklinde ismi geçen Senad Arnautovic'tir.Ancak bu pankart daha sonra, özellikle 1988-89 sezonuna damgasını vuran isim olan Zijad Svrakic yani nam-ı diğer Ziya Yıldız için de açıldı.Şimdi biraz Ziya'nın hikayesinden bahsetmek gerek sanırım...4 Ağustos 1960 yılında o zaman Yugoslavya'nın bir kenti olan Sarajevo'da doğdu.Futbola başlayış yılı kayıtlarda 1973 olarak geçer, takım ise Sarajevo'dur.2 sene sonra yine aynı takımda profesyonel sözleşme imzalar.Sene 80'lerin sonunu gösterdiğinde ülkemizde moda olan Yugoslav futbolcu akımına uygun olarak Zijad'da Adana Demispor'un yolunu tutar.

"Tebe Volimo" pankartı adına açılan Senad Arnautovic'in (sonra Sedat Şimşek oluyor) Zijad'ın Türk vatandaşlığına geçeceği zaman onun için "Bu çocuk büyük yıldız olacak.Soyadı da yıldız olsun" önerisi Zijad tarafından da kabul görüyor.Ve Zijad Svrakic oluyor bizim Ziya Yıldız.

87 yılında Adana'ya ayak basan Ziya, iki sezon içinde 35 gol bırakıyor rakip takım kalelerine.İlk sezon takımı kümede tutan isim oluyor.Eskişehir'i 5-2 yenerken attığı 3 golü, İzmir'de Karşıyaka'yı 3-2 yendiğimiz maçta da Karşıyaka kalecisinden esirgemiyor.Kendisine göre en unutulmaz maçında Beşiktaş'ı 2-0 yenerken, 2 golü de Ziya atıyor.Bu üstün performansı tabi ki İstanbulluların iştahını kabartıyor.Zaten ekonomik sıkıntı da olan Demirspor'un (tanıdık geldi değil mi?) kapısını Ziya için çalıyorlar.Golcümüzü alıp kadrosuna katan ise Demirspor camiasıyla transfer geçmişi çok iyi olan Galatasaray oluyor yine.Aslında bu da ayrı bir yazı konusu olabilir; Galatasaray'da top oynamış, vakti zamanında yolu Demirspor'dan geçenler...Neyse konumuza dönelim.

88-89 sezonunun fırtınası Ziya Yıldız transfer olduğu Galatasaray'da Tanju Çolak ve Hasan Vezir gibi iki önemli ismin arkasında bir türlü forma şansı bulamıyor.Galatasaray formasını hiç giyemeden kendisi gibi bir başka Yugoslav futbolcuyla beraber Ankaragücü'ne gidiyor.Ankaragücünde oynarken, Demirspor'a bir gol atıyor ve "Hayatımda yaşadığım burukluklardan birisidir" diye anlatıyor bu golünü.Ankaragücünden sonra Karşıyaka forması ve ardından Malta'nın Ajax takımında oynayıp futbol hayatını sonlandırıyor efsane Ziya.Adana Demirspor sonrası işler hiç istediği gibi gitmiyor maalesef.
Futbolu bıraktıktan sonra ismi çokça bilinen teknik direktörlerin yanında çalışıyor.Artık Ziya Hoca oluyor.Daha sonra kendisi atılıyor bu işe.Şimdilerde 5 yıldan beri bulunduğu Kuveyt'te teknik direktörlük yapıyor ve Ntvspor'dan Çoşkun Çelik aracılığıyla bize bir mesajı var ;

"Onlar bizim için o pankartı asıyorlar. Ben de onlara 'Tebe Volimo Adana' diyorum"

Fotoğraflar : Coşkun Çelik, ntvspor.net "Tebe Volimo Adana" başlıklı yazısından ve demirgibiyiz.blogspot.com 'dan alıntıdır.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Eline sağlık, çok güzel!

Bir de MiTo1940 şunu yazmış daha önce; http://tebevolimo.blogspot.com/2010/12/ziya-gole-ve-kebaba-doyamyorum.html

Bak oradaki fotoğraf da çok güzel. :)

Madem futbola teknik direktör olarak devam ediyorsun, belki bir gün tekrar Adana'da karşılaşırız Ziya Hoca! Neden olmasın? Tebe Volimo! :)

Serkan Akkoyun dedi ki...

O konuyla da ilgili "teklif gelirse koşa koşa gelirim" demiş :)

MiTo1940 dedi ki...

| Çok seviyorum bu adamı !

MiTo1940 dedi ki...

+ Birde Fanzin imizi unutmamak lazım en büyük "TEBE VOLİMO" lardan birisi :)