15 Ocak 2011 Cumartesi

Karabükspor'dan Açıklama Geldi


Konuyla ilgili daha önceden yeni yazarlarmızdan İt Rıza bir entry girmişti. Karabükspor yaşanan IRKÇILIK olayıyla ilgili bir açıklamada bulundu.Umarım yeteri kadar anlaşılır ve reyting uğruna yapılanlar son bulur!

"Geçtiğimiz günlerde Kanal D Televizyonu’nda yayınlanan ve Okan Bayülgen’in sunduğu "Disko Kralı" programında program sunucusu Okan Bayülgen’in sarfettiği, "Bu da tekneyle gelen arkadaşlardan mı(?)" sözleri ile çok çirkin bir ifade kullanılmış, oyuncumuz incitilmiştir.

Bu sadece oyuncumuz Emmanuel Emenike’ye değil adeta insanlığa saygısızlıktır. Bu söylemi ırkçılık ve hakaretamiz bir insanlık suçu olarak görmekteyiz. Şu bilinmelidir; ”Yayın ilkelerinden ilki, yayıncı yayınında; "İnsanların dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep konusunu alay konusu yapamaz" Yaptığı zaman önce sözlü, takip eden döneminde de hukuki olarak o kişiyle kurumsal kimliğimizle en sert mücadeleyi yapmaktan da çekinmeyiz.

Bizler Kardemir Karabükspor Kulübü olarak; gerek saha içinde, gerekse saha dışında temiz ve ahlaklı bir mücadele sergileyen, formasının hakkını veren; her çalışanının da hakkını gözeten bir kulübüz. Herkes ağzından çıkanı tartarak konuşmalı, ülkemizi hak etmediği ırkçı suçlamalarla karşı karşıya bırakmamalıdır.

Adı geçen programda ve bundan sonra olabilecek çirkin ifadelerde kulüp olarak bütün yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı ifade eder;
Kamuoyuna duruşumuzu saygıyla deklare ederiz."

Ferudun TANKUT
K.Karabükspor Kulüp Başkanı

Hiç yorum yok: