18 Ocak 2011 Salı

Çukurova'nın da Maradona'sı Vardır


Demirsporun geçmişine şöyle bir dalınca konu konuyu açıyor, yazılmaya değer isimler bir bir sıralanıyor.Bugün konuğumuz "Çukurova'nın Maradona'sı" Tekin İncebaldır.

Hani bir laf vardır ya "... bağrından kopan" diye işte Tekin gerçekten de Adana'nın bağrından kopan bir isim.1964 yılında , ileride gönlünün en tepesine koyacağı Adana Demirspor'undan 24 sene sonra dünyaya gelmiş.Adana Demirspor'la o büyük aşkı ise yıldız takımdan başlayıp tam 16 sene sürmüş futbolcu olarak.

Demirspor formasını giyerken aynı zamanda Adana Erkek Lisesi takımında da oynamış ve takımın adeta yıldızı olmuş bu ufak tefek çocuk.Ufak tefekliği de lafta değil, gerçekten ufak tefekmiş.Sadece 1 metre 62 cm boyu varmış ama ölçülerle anlatılamayacak kadar büyük bir yüreği ve o yüreğin içinde futbol oynama aşkı varmış.

Adana Erkek Lisesi'ni Türkiye şampiyonu yapan Tekin daha sonra Adana Demirspor'da profesyonel kariyerine başlıyor.Takımda en iyi anlaştığı isim Zijad Svrakic.Hani şu geçen yazımda bahsettiğim "Tebe Volimo" , Ziya Yıldız.Forvet mevkiinde oynayan Ziya'yı özellikle ara pasları ile o kadar çok topla buluşturuyormuş ki, Ziya onun sayesinde oynadığı 2 sezonda 35 gole ulaşmış.Bu performansı ona Galatasaray kapılarını aralıyor hatta.Efsane golcü onun için "Biraz daha ufak tefek olsa hep cebimde taşırdım çünkü ona hep ihtiyaç duyardım." diyor.

Ziya , İstanbul'dan gelen teklife takımının maddi durumunu da düşünerek hayır diyemiyor ancak Adanalı Maradona "Yokum!" diyor.Hiç bir zaman Adana Demirspor'dan başka takımın formasını sırtına geçirmeyi düşünmüyor.O kendini bu takımın oyuncusu olarak değil "sevdalısı" olarak görüyor.Demirspor'dan önce Seyhanspor ve Milli Mensucat (tekstil) fabrikasının takımında oynarken, birgün o mavi-laci formanın hayaliyle oynuyordu topunu.

Kendi hakkında da çok gerçekçi Tekin İncebaldır, "Driplinglerimi ve araya attığım paslarımı forvetteki arkadaşlarım çok severdi.Tabiî çok koşmam da artılarımdan birisiydi." diyor.Gerçekten de kim onun için hayır Maradona gibi değildi diyebilir ki Tebe Volimo pankartının adına ilk açılan ismi Senad Arnautovic' de Tekin hakkında iki kelam etmeden geçmiyor, az ama çok anlamlı konuşuyor ," O dönem benim en iyi arkadaşımdı Tekin".

Futbolu bıraktıktan sonra kopmuyor ADS'sinden.Bir süre alt yapılarda görev aldıktan sonra Ceyhanspor'da kendi ayakları üzerinde durmak istiyor.Ama yapamıyor...Beceriksiz yada bilgisizliğinden değil ! Adana Demirspor'suz yapamıyor...

İşte böylesine sevdalı bir adammış Tekin İncebaldır.Şimdi oturun bir düşünün Allah'ınızı severseniz.Geçmişimize dönüp bakınca, böyle adamları görüp nasıl bu mirası korumayız ?

Nasıl sevmeyiz seni Demirspor'um, Muharrem gibi,Ziya gibi,Tekin gibi...

Fotoğraf ; naumoski7.blogspot.com

Hiç yorum yok: