8 Ekim 2011 Cumartesi

Samsunspor Taraftarına Uygulanan Zulüm

Yazı alıntıdır. Alıntılamamın sebebi ise, duyarlı bütün arkadaşların bunu paylaşıp, tepkisini göstermesi gerektiğini düşündüğüm içindir. Çünkü bu, bugün bana, yarın sana olarak devam edecek bir uygulamadır.



Sporda şiddet yasası adı altında, samsunlu futbolseverlere uygulanan zulümdür.

- samsunspor-gençlerbirliği maçında, ''bizim için gençlere de koy'' tezahuratı yüzünden 80 kişiye 1 yıl müsabakalardan men ve para cezası verildi.
- samsunspor-manisapor maçında, güvenlik kameraları ve polis kameraları aktif olmasına rağmen, sivil polisler ellerinde telefonlar ile insanları çekti ve ''amına koyayım'' diyen kişilerin tc kimlik numaraları alındı ve haklarında işlem başlatıldı.
- samsunspor-manisaspor maçında, emniyetin tutumunu protesto eden şirinler grubu, stadyum çıktı ve kişiler evlerine kadar ekip arabaları ile takip edildi, kameraya çekildi.

80'li yıllarda, gençler siyasetten uzak dursun diye, stadyumlar kurtarılmış bölge haline getirildi, tam 30 sene stadyumlarda olanlara göz yumuldu, polis telsizleri kapatıldı, emniyet amirleri kafalarını çevirdi, savcılar başka yöne baktı, koskoca devlet 3-5 tane serseri tribüncünün esiri olunca da, sporda şiddet yasası çıkartıldı ama bu yapılanlar zulümdür, başka açıklaması yok. bu ülkede sporda şiddetin %90'ını bedava bilet ve çift turnike oluşturuyor, sen reyizlerin eline verilen biletleri kesersin, maçlara biletsiz girişi engellersin, sporda şiddet zaten biter. sen sporda şiddetin ana damarlarını kesmeyip, yüzeysel olarak göz korkutmaya çalışırsan, olmaz. bu yapılanlar faşizmdir, başka açıklaması yok.

samsun'un yeni spor bakanı'nın memleketi olduğunu ve sporda şiddet yasası için pilot bölge seçildiğini ayrıca belirteyim.

Hiç yorum yok: