29 Mart 2013 Cuma

Redhack ile yapılan Adana DEMİRSPOR Röportajı

 -Sosyalist bir hacker grubu olarak simgesi sol yumruk olan, büyük bir taraftar kitlesine sahip Demirspor sizin için ne ifade ediyor?
 +Dünyanın sayılı taraftar gruplarından biridir Şimşekler ve bizlerin gözünde; direnen, hesapsız , inanmadığı şey için harekete geçmeyen ama inandığı doğrular üzerinden en küçük tavizi olmayan ; tabir yerindeyse her şeyiyle halkın takımıdır. En önemlisi ise bugün açıkça faşizmin kitle ruhunu yaşatan taraftar gruplarına inat devrimci tutumuyla diğer tüm takımlardan kolayca ayrılan bir kitledir. Yaşadığı, serpilip büyüdüğü toprakların sıcaklığını ve bereketini temsil eder bizler için. Bizler Çukurova'yı Yaşar Kemal'in satırlarında; Ahmed Arif'in dizelerinde; Abidin Dino'nun fırça izlerinde; Yılmaz Güney'in Umut'unda; Müslüm Gürses'in fısıldadığı tekstil işçilerinin sabahlayan gözlerinde sevdik... Sıcakkanlıdır, külhanidir delikanlı der Ahmed Arif kolayca sever seni ama kolay değildir Çukurova'lıyı sevmesi.

 -İnterneti yoğun kullanan Demirsporlu gençler sizi çok yakın takip ediyor onlara neler söylemek istersiniz? 

+Demirsporlu gençlere değil sadece mesajımız; Ağabeylere büyüklere de görev düşüyor. Kanı hızlı akan, gözü kara taraftarın hata yapmasına uygun bir zemindir futbol ve toplu hareket bilinci. Gün gelir kişilerin çıkarları kulübün şanlı mazisinin önüne geçer. Gerçi Rafet gibi şahane bir büyüğe (Bu arada Rafet sadece 10 yaşında) sahipken bu uyarılara gerek yoktur.

 -Demirspor, dünyaca meşhur komünist takım Livorno ile maç yaptığında takip etmiş miydiniz?

+Livorno maçının öncesini ve sonrasını da takip etme şansımız oldu. Dünya üzerindeki devrimcilerin istediğinde nasıl kenetlenebileceğinin en güzel örneklerinden biridir Livorno maçı. Bizim gibi maçı izleme şansı olmayanlar için güzel bir fırsattı televizyondan yayınlanması ama küçük zihinlerin sığ hesapları kitleyi büyütme mantığının önüne geçti maalesef. Bu taraftar kulübün sahibi olarak gerekeni her zaman yapmıştır. 
Biz REDHACK olarak hep Demirspor'un yanı başındaydık ve hep orada olacağız.


 -Yeteneklerinizle birçok siber eylemde bulundunuz. Futbol dünyasındaki kirli iddialar hakkında bir eylem düşünceniz oldu mu hiç? 
 +Malum şike süreci atlattı ülke futbolu. Futbol dünyası endüstriyel futbol ve diğer kavramlar üzerinden icat edildiği günden bu yana en kirli dönemini yaşıyor. Yoksullaştırılmış, umudu elinden alınmış kitlelerin umudu haline getirilmiş bahis, iddia, çekiliş siteleri kadar; taraftarını tüketici kitlesi olarak gören zihniyetler baskın gelmeye başlamıştır. Kulüp gelirleri üzerinden kişisel çıkar sağlayanlar ve onların basındaki uzantıları sayesinde futbol, amacından saptırılmış ve spor ruhunun dışına itilmiştir. Bugün hangi hakemin hangi takımı tuttuğu, hangi yazarın hangi takım lehine yorum yapacağı ta başından bellidir. Bu çirkin oyunların içerisinde ısrarla emekçiden yana olan bizler endüstriyel futbolun öldürdüğü bu centilmenliğe ve yukarıda izah ettiğimiz çirkinliklere dikkat çekmek adına yayıncı kuruluşu ve TFF uzantılarını hackledik ama Demirspor taraftarı tribünleri hackliyor. Şimşekler bizim gözümüzde futbolun hackerlarıdır.


 -Herhangi bir Türk kulübünü hacklemeyi düşündünüz mü hiç?
+Hiç bir kulübü hacklemedik. Bizler kendimizi önce insan , sonra sosyalist/Komünist ve sonra bir başka tanım içerisinde arayan insanlarız. 1980 darbesiyle kimliksizleştirilmiş olan kitlelerin kendilerini takım olmadan tanımlayamadıkları bir dünyaya inanmıyoruz. Bu taraftarların kişisel hatası değildir. Yok edilmiş kuşaklardan arta kalan bir yaşam anlayışıdır. Demirspor, futbolu devrim idealine araç edip, sınıf ayrımına dikkat çekerken diğer taraftar gruplarının neredeyse tamamında bu ayrıma varamıyoruz. Şimşeklerin arasında tamirhane çırakları, fabrika, demiryolu işçileri göreceksiniz. Onların güneşte kararmış alınları yüzlerini güneşe çevirebildikleri içindir.

 -Grubunuzdaki arkadaşlarınız arasında Demirspor, oynadığı lig, özellikle Şimşekler Grubu üyelerinin geleneksel dünya görüşünün aynı açıda olduğu biliniyor mu?

 +Grubun her bir üyesi futbolla eşit seviyede ilgilenmiyor elbette. Ama aramızda uzun yıllardır Demirspor taraftarı olmaktan; Şimşekleri aktif olarak takip etmekten gurur duyan üyeleri var. Bizlere oldukça sık sorulur “Hangi takımı tutuyorsunuz “diye. Yanıt tektir: Adana Demirspor. Takım tutmayan bile şöyle yanıt verir : "Futbolla ilgim yok ama tutacak olsam dünya görüşümün aynı olduğu için Demirspor’u tutarım". Deneyin, görürsünüz!

 -Genel olarak futbol ile aranız nasıl? 

 +Yukarıda bahsettiğimiz gibi ama şunu özellikle belirtmek isteriz: Futbol taraftarı Lefter 'in cenazesindeki gibi diğerinin değerlerine saygı gösterebilenler olmalı, kulüp Başkanı Süleyman Seba gibi "varsın kirletilmiş şampiyonluklar onların olsun" diyebilmeli, insanlar korkmadan maç izleyip edep sınırları içerisinde birbirleriyle şakalaşabilmeli. Tabii bunları "emanet"siz maça gitmeyen taraftarımız işitsin diye söylüyoruz. Hiç bir gol bir candan daha değerli olabilir mi? Akçakale'ye düşen top mermisine "gol olur " diyerek bakılabilir mi?

 -Fenerbahçe, faşistlerin takımı olarak bilinen Lazio ile UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final oynayacak ne düşünüyorsunuz?
 +Siz bakmayın Pensilvanya Baron'unun "müstaid fıtratlı (çürümüş yaradılışlı) bir taraftardır dediğine. Fenerbahçe'ye yakışan takımını maça olabildiğince iyi hazırlamak, taraftarı ise her zaman olduğu gibi kimin çürümüş fıtratlı olduğunu var gücüyle haykırmak. Öte yandan faşist bir geleneğin temsilcisi Lazio karşısında Livorno bayrak ve flamalarıyla stadı donatmak dünya çapında bir mesaj olacaktır diye düşünüyoruz. Eğer böyle bir eylem yapacak olurlarsa bu mesajı gerek RedHack İtalya ekipleri gerekse Avrupa'daki yüzlerce hesabımızdan duyurmak bizlerin boynunun borcudur.


 -Şimşekler Grubu keyifli olduğu maçlarda Çav Bella tezahüratı yapıyor. Hiç dinleme fırsatınız oldu mu o tezahüratı?
 +Çav Bella (Ciao bella) gibi devrimci bir marşın melodisi üzerine yaratılmış bir tezahüratı REDHACK nasıl ıskalayabilir? 1 Mayıs 'ta meydanlarda söylediğimiz marşlardan, Cumartesi Anneleriyle söylediğimiz şarkı ve ağıtlardan ayrı tutmayız biz Şimşekler’ in tezahüratlarını.

Son olarak…
Bizlerden istenilen röportaj taleplerini geri çevirdiğimiz dönemde Demirspor taraftarına yönelik röportaj yapmak hangi aklı evvelin fikriydi bilmiyoruz ama isabet oldu. Söylemek istediklerimizi kendi takımımız üzerinden söyleme şansı yakaladık. Bu dünyayı Endüstriyel Futbol ve onun getirdiği pisliklerden arındırmak adına yapılabilecek her şeyin yanındayız. Gol olmadığını bile bile "tamam lan gol olsun" diyenlere, taştan kale, bakkaldan Kames top alarak büyüyenlere, gazozuna maç yapıp Seyhan'da serinleyenlere selam olsun. REDHACK Şimşekler, Şimşekler REDHACK'tir. Yağma YOK, REDHACK var! Devrimci Selamlar olsun Çukurova'nın sarı sıcağına.

Hiç yorum yok: