11 Haziran 2009 Perşembe

2.Ligdeki yeni statü ve şansımız

Bildiğimiz gibi bir kaç gün önce TFF 2. Lig'in 3 grupta 15'er takımdan 45 takımla oynanmasına karar verdi.Gerçekten çok acayip bir statüye sahibiz.Bank Asyanınki farklı 2.liginki farklı her ligin statüsü farklı.
Bu durum bizi olduğu kadar diğer takımlarıda aynı şekilde etkileyecek.Lig çok daha zorlaştı artık.Yapılan bu değişikliğin avantajlarını burada ele alalım diyecek olsamda açıkçası nereden tutsan elinde kalacak bir sistem.Ben hiç bir avantajını göremiyorum. Bank Asya'ya 3grubun birincilerinin çıkacağı kesin de hala 2.ligde yapılacak bu 3 gruptan kaçar takım düşeceği belli değil.

En son bu statüde oynandığında Uşakspor ve Orduspor çıkmıştı.Hatta yanılmıyorsam Uşakspor epey bir puan farkı yaparak çıkmıştı.

15takım 3grup demek playoff sisteminin kalkması,10.haftadan sonra orta sıralardaki takımların bir amacının olmaması,heyecanın düşmesi demektir.Olacak olan şeyleri şimdiden kestirmek hiç zor değil.Bu saatten sonra şike,şaibe,teşvik primleri her şeyi belirleyecek unsurlardır.Parası olan takım 'para var,huzur var.' veya 'başarıya giden yolda herşey mübahtır.' diyerekten bu ligden rahatça çıkar.

Diğer bir yandan bizim istemediğimiz kadar eminim ki iddaa'da böyle bir prosedürü istemiyordur.Böyle olursa haftaiçi maçı olamyacak ve iddaa'nın haftaiçi geliri olan bu ligde hafta sonuna kayacak.

Grupları dağıtmaya gelince 2 ihtimal var. Ya her bölgeyi karıştıracaklar yada yakın bölgeleri aynı grupta koyacaklar.Ki muhtemelen 2.seçeneği uygulayacaktır TFF.Bence marmara ile egeyi,karadeniz ile içanadoluyu,akdeniz ile doğu takımlarını aynı gruplara koyacaklar.

Bu ihtimali düşününce dolayısıyla Demirsporumuzun Doğu grubunda olacağını varsayıyorum.Açıkçası doğu grubunda olursak bizim için avantajı diğer seçeneğe göre daha çok olur.Rakiplerimiz biraz daha güçsüz olur.Çünkü doğu takımları sezon sonuna kadar lig başındaki performanslarını götüremiyor,sürekli istikrar sağlayamıyor..Eğer böyle bir grup olursa bizi zorlayacak takımlar Malatya,İskenderun,Urfa ve Tarsus'un olacağını düşünüyorum.

Doğu grubunda olursak bunun bir avantajı da Adana'da ki renkdaşlar için olacaktır.Yakın mesafe olduğundan dolayı masraflar biraz daha azalacak deplasmana 3 otobüs kalkacağına 5 otobüs kalkacaktır.Bu olay her nekadar bizim için kötü olacaksa bu yılda pek deplasmanlara gidemeyecek olsakda İstanbul'dan ben buna razıyım.Takım şampiyon olsunda varsın ben maçlara gidemiyeyim.

Yeni statü hernekadar zorlaştırmış olursa olsun bizler buna takılmamalıyız.Bu yılda her yılki gibi hedefi Bank Asya 1.lig olan bir takımın taraftarlarıyız ve bu yolda çok engelleri aşacak takımımızı şampiyon göreceğiz.

İsterlerse 45 takımı aynı gruba koysunlar,biz şampiyon olacağız !

2 yorum:

MiTo1940 dedi ki...

Ama hersene Şampiyonuz diyoruz :(

Bhut_Jolokia dedi ki...

uşakspor dedin aklıma geldi. o sezon rekor kırarak şampiyon olmuştu uşakspor hatta haber bültenlerine konu olmuştu. o dönemki adıyla 2. lige yükseldi, türkiye kupasında da karşısına fenerbahçe çıkmıştı. biz sallamazlar nasılsa paf takımını getirirler derken takım otobüsünden alex ve volkan'ın indiğini görünce daum'un pendik faciasını hatırladığını düşündük. neyseki maçta 2 gol atmayı başardık.bir şehir efsanesine göre Daum 6 tane yeter atmayın artık dediği için fenerbahçe'nin gol sayısı 6'da kalmıştır. fb'nin genç oyuncusu Olcan Adın'ın şutu boş kaleye giderken topun çamurda saplanması, maçı show tv'nin yayınlaması, biletlerin yüzde 250 zamlı satılması ve maçı okuduğum lisede müdür odasında müdür ve müdür yardımcısıyla birlikte kanka modunda izlemem diğer ilginç anlardı hafızamda kalan :))