5 Haziran 2009 Cuma

Bir İstanbullunun Gözünden Adana ve Demirspor


Öncelikle selamlar,blogda ilk yazım olacak bu o yüzden biraz heyecanlıyım kendi blogum olmadığından ötürü.Size kendi gözlemlerimden Adana ve Demirspor’u anlatacağım,başlıktan da anlamışsınızdır,başlıyorum.

Kadıköylüyüm,Fenerbahçe taraftarıyım.Bende bir nevi “kimlikte ne yazıyorsa o” durumu söz konusu.Tıpkı Adana Demirsporlular gibi.

Açıkçası öncelerden Süper Lig’den başka bir ligi takip etmezdim,ama 5-6 yıldır diğer ligleri de takip ediyorum,etmeye çalışıyorum.Diğer liglerden herkesin taraftarıyla,renkleriyle,başarılarıyla vs. göze çarpan takımlar var.Örnek verecek olursak Adana Demirspor,Göztepe,Karşıyaka gibi takımlar futbolseverlerin tribün açısından gözüne çarpan kulüpler.Tribün iyi olunca elbette böyle takımlara futbolseverler ilgi duyuyor,sempati besliyor.Benimde Adana Demirspor’a sempati beslemem ve ilgi duymam bu hususta oluştu.

Adana Demirspor gerek tribün şovları,gerek takımlarını sonuna kadar desteklemeleri konusunda herkesin takdirini kazanmış bir tribündür,sempatisini kazanmış bir tribündür.Ama son zamanlarda Adana Demirspor bazı siyasi görüşlere oturtturulmaya çalışıyor,şahsımca pek hoşuma gitmiyor bu durum.

Adana Demirspor tribünleri hakkında görüşlerimi/gözlemlerimi belirttikten sonra şimdide Adana ve insanı hakkında bir şeyler karalayayım.

Adana güzel bir şehirdir,şalgamı,kebabı meşhurdur ve iyidir,gezilmesi görülmesi gerekir.Bir İstanbullu olarak Adana’ya gitmek isterdim açıkçası,kültürlerine,yapılarına imrenmiyorum desem yalan olur.

Adana insanına gelecek olursak gözlemlerime göre tipik Anadolu insanı gibi sıcakkanlı,dürüst,saygılı insanlardır.İstanbul’da yaşasaydınız Adana insanına da imrenirdiniz.Malum İstanbul’da öyle insanlar bulmak maalesef imkansıza yakın…

Adana hakkında gözlemlerimi/görüşlerimi yazdıktan sonra Adana Demirspor’un son durumunu göz önüne alalım biraz…

Demirspor hala zor günler geçiriyor,hak ettikleri yerde değiller.Ama taraftarları mükemmel desteğini sürdürüyor.Demirspor zor günler geçirse de tribün bazında harika günler geçiriyor.Tez zamanda Süper Lig’e gelirsiniz inşallah,yolunuz açık olsun.Süper Lig’e Adana takımı şart.

Son olarak;
BAZILARI ASLA YILMAZ!

5 yorum:

MiTo1940 dedi ki...

Düşüncelerin, Dileklerin, Elin, Klavyen için çok teşekkür...

Blogspor dedi ki...

Eyvallah Erdi abi,birşey değil :)

Semt Aşığı dedi ki...

Patron Adanaya gidersen uçakla fln korsan taksiye fln sakın binme 10 dk. yola Silivri-Gebze parası verirsin.He uçak neyime otobüsle giderim diosanda Garda sakın çay içme 4 sene önce arkadaşım yanımda 1 TL verdi. :D

talha dedi ki...

elleline sağlık kardeşim benim

Fethi Soylu dedi ki...

saol kardeşim senle aynı kafadanız zaten anlıyorum seni :):)