23 Mayıs 2011 Pazartesi

'Aybaba'

Samet AYBABA'nın Teknik Adam olarak takımımızın başına geçeceği duyumlarının üzerine; şahsi olarak ben kendisini "Seviyorum." deyip başlayayım... Adana'lı olması, bizleri anlama zorunluluğunu kendisine yükleyebilir...
Gördüğüm kadarıyla karakter olarak, izlediğim kadarıyla da mücadecele ve taktiğin bir arada yürütülmesinde fikir beyan eden bir teknik adam.
Ankaragücü, Bursaspor, Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Bucaspor gibi kulüplerde görev aldı. Gençlerbirliği; tarihinde 2.Kez Türkiye Kupası'nı Samet AYBABA döneminde kazandı. 2002-2004 yılları arasında Trabzonspor'da görev aldı. İlk senesinde Türkiye Kupası'nı alan Samet AYBABA; ikinci yılında kulübün kendisine verdiği para cezasını protesto ederek, görevinden ayrıldı. Son olarak Bucaspor'u çalıştırdığını biliyorum.
Hayırlısı olsun ne diyelim...

3 yorum:

Fırat Ateş dedi ki...

1. Futbol Ligi (süper lig) 1994-1995 sezonunda takımımızın başında Samet Aybaba vardı. 20 karşılaşmada teknik direktörülüğümüzü yaptı. Demirspor onun döneminde 3 galibiyet, 13 mağlubiyet ve 4 beraberlik aldı, bu başarısızlığın ardından istifa eden Aybaba'nın yerine "idareten" Cengiz Hoşfikirer geldi ve onun da çabası yetmeyince ligi son sırada tamamlayarak 2. lige düştük. Ne hikmettir ki bu sezonda küme düşen Bucaspor'un başındaydı.

Dipnot olarak belirtmek isterim.

MiTo1940 dedi ki...

| İyi niyet ile. Bize bir vefa borcu olabilir mi? diye düşünüyorum...

Adsız dedi ki...

Sevgili Mito,

Benim hatırlatmak istediğimi Fırat kardeşim yazmış. Samet'in bizi düşürdüğü o kadro inan bu günkü süper ligde dereceye girerdi.Bana göre burada iyi niyet olmaz. Biz vefasızlığa öylesine alıştık ki,artık Vefa'nın sadece İstanbul'da bir semt adı olduğunu düşünüyoruz. Üstelik Samet'ten önce vefa borcu ödemesi gereken o kadar çok insan var ki. Bu takımın ekmeğini yiyenlar, bu takım sayesinde bir yere gelenler, bu takım sayesinde adını duyuranlar, önce onlar vefa borçlarını ödesinler.

Merih Güvenç