26 Mayıs 2011 Perşembe

Ooooo Yeşil !

Beşiktaş Çarşı'nın beyin takımının düşünüp, faaliyete geçirmeye çalıştığı bir proje için start verilmiş. Benim çok hoşuma gitti. Fikrim Çarşı ile aynı doğrultudadır. Umarım istenilen bu proje hayata geçer ve Binaların o can alıcı salyalarından bir nebze olsun kurtulan olur. Buyrun Çarşı ile beraber Ooooo 1 2 3 Yeşil....

“Yüzyılın Derbisi!
Saha: Ali Sami Yen

Hakem: Devlet

...Şişli Ölmesin !

Bir: Yükselen binalar ve residencelar yüzünden hava sirkülasyonu sıfır olan, cehennem sıcaklığında, kirli gazların solunduğu, binaların gölgesinde, güneşin yüzünü dahi göremeyen ilçe sakinleri için, kurtarıcı bir “AKCİĞER” olacağıdır.

İki: Binaların % 70’ inin yıkılacağı söylenen; beklenen İstanbul depreminde, bir karış dahi, boş alanı olmayan ilçede insanların güvenle sığınabilecekleri; ilkyardım çadırlarının kurulacağı; arama – kurtarma ekiplerinin koordine olacağı bu bölge “ OLAĞANÜSTÜ DURUM TOPLANMA MERKEZİ ’’olması açısından çok çok önem taşımaktadır.

Üç :Şişli İlçesinde bir karış yeşil alan kalmamıştır.Çocuklarımızı sanal dünyadan kopartacak, doğa ve güneşle buluşturarak,sosyalleşecekleri, çocuk bayramlarında gösteriler yapabilecekleri,engelli kardeşlerimizin stres atabilecekleri, yaşlılarımızın soluklanacağı,sohbet edecekleri, Şişli İlçesi sakinlerinin yürüyüş, spor yapabilecekleri, bisiklete binebilecekleri,evcil hayvanları ile gezebilecekleri, sosyal aktivitelerin, konserlerin, açık hava etkinliklerinin yapılabileceği bir parka ihtiyaç vardır.
(ki Ali Sami Yen Stadı varken, Şişli’liler sabahları burada spor, koşu ve yürüyüş yapar,çocuk bayramlarında gösteriler olurdu.)

Dolayısı ile, ŞİŞLİ ALİ SAMİ YEN DOĞAL PARK’ nın yapılması, Şişli İlçesi ve çevresinde yaşayanların, psikolojileri, sağlıkları ve sosyalleşmeleri açısından önem taşımaktadır.
Yukarıdaki sebepleri çoğaltmak mümkün; bu sebepten Ali Sami Yen ve Likör Fabrikası arazisindeki yapılaşmaya kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bu Vatanın evlatları olarak, doğaya ait olması gereken alanlara, gelecek nesiller adına sahip çıkacağız. Yatırım odaklı politikaların, günümüzde artık prim yapmadığı,bütün dünyanın yaptığı gibi doğaya sahip çıkmak, betonlaşmaya daha fazla müsaade etmemek, İNSANLIK GÖREVİMİZDİR.

Ali Sami Yen ve Likör Fabrikası’ nın altının otopark, üstünün doğal park haline getirilmesi için yapacağımız mücadeleye, 29 Mayıs 2011 pazar sabahı saat 11’de ŞİŞLİ MEYDANI , ŞİŞLİ CAMİİ ÖNÜ’ nde toplanıp ALİ SAMİ YEN’e kadar yürüyerek, start vereceğiz. ‘

Hiç yorum yok: