4 Aralık 2010 Cumartesi

Aynı anda Ankara-İstanbul'da...

Haydarpaşa Garı çatısı 28 Kasım 2010 Pazar günü saat: 14.30 sıralarında çıkan yangın sonrasında tamamen yanmış, yapıda ciddi hasarlar oluşmuştur.
Marmaray Projesini bahane ederek Haydarpaşa Garını devre dışı bırakmayı hedefleyen bir projenin yaşama geçirilmesi gündemde iken çıkan yangın toplumun tüm kesimlerinde soru işaretlerine neden olmuştur.
Haydarpaşa Dayanışması bileşenleri adına BTS İstanbul 1 No’lu Şubesi ile TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından 2004 yılından bu yana verilmekte olan hukuk mücadelesi ve kamuoyu çalışması sonucunda gerçekleştirilemeyen rant projelerinin önündeki bir engelin aşılmasında araç olarak kullanılmasına engel olmak ve kültür varlığının ivedi olarak yenilenmesini sağlayarak gelecek kuşaklara aktarılması önümüzde bir görev olarak durmaktadır.
Haydarpaşa Garının yanan çatısının derhal restorasyonunun yapılması, restorasyon tamamlanana kadar gerekli tedbirler alınarak garın hizmete açılması, garda ve çevresine yapılmak istenen kentsel dönüşüm projelerinin durdurulması ve bu alanın 102 yıldır olduğu gibi tüm halkın yararlanabileceği gibi ulaşıma hizmet vermesi, toplumun farklı kesimlerinin ortak beklentisidir.
Ortak beklenti içinde ve Haydarpaşa Dayanışması adı altında bir araya gelen demokratik kitle örgütleri, meslek odaları, çevre dayanışma platformu temsilcileri, sanatçılar, tarihi-kültürel ve doğal çevre aktivistleri, duyarlı yurttaşlar ve siyasi parti temsilcileri 2 Aralık 2010 Perşembe günü bir araya gelmişler ve 5 Aralık 2010 Pazar günü farklı noktalarda buluşarak saat 14.00’te Kadıköy İskele Meydanında toplanma ve yangından bir hafta sonra yangın çıkış saati olan 14.30’da Haydarpaşa Garı önüne gelerek basın açıklaması yapma kararı almışlardır.
Haydarpaşa Dayanışması adına Mimar-Müzisyen Nejat Yavaşoğulları’nın basın açıklamasını okuyacağı basın toplantısına tüm yurttaşlarımız davetlidir.

-Toplanma yerleri ve saatleri.

12.45 Karaköy Vapur İskelesi/13.00 hareketle
13.00 Altıyol’dan hareketle
13.30 Kadıköy İskele Meydanında buluşma
14.00 Kadıköy İskele Meydanından hareket
14.30 Nejat Yavaşoğulları’nın okuyacağı Basın Açıklaması
Adana Demirspor İstanbul Tayfası olarak aynı anda Hem Ankara'da hem de İstanbul'da olacağız... Aynı anda iki yerde de savaş vereceğiz... Ankara'ya gidemeyen, gitmeyen arkadaşlarla saat 12:30 da Karaköy Tramvay durağı'nda buluşuyoruz... HAYDARPAŞA BİZİMDİR...

Hiç yorum yok: