14 Nisan 2010 Çarşamba

Adana Demirspor Kebap ve Şalgam Günü




Malum 17 Nisan cumartesi günü saat 13:30'da Geleneksel Kebap ve Şalgam günümüz var.Bugünün anlamı bazıları için her ne kadar pek bir şey ifade etmese de aslında büyük.Şöyle ki herkese birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu,sıkılmış bir yumruk gibi kenetlenmiş bir aile olduğumuzu gösterdiğimiz önemli bir gün.Geçen yıl birincisi düzenlenen kebap ve şalgam gününü geleneksel hale getirdik ve cumartesi günü ikincisi düzenlenecek.İnanıyorum ki şahıslar değişse bile baki olan camiamız için on yıl sonra on ikincisi düzenlenecek ve o gün geldiğinde kimse kimseyi bu güne davet etmeyecek.Çünkü bunu gelenek haline getiren bu şehirin mavi lacivert sevdalıları o günü iple çekiyor olacak ve oraya aileleri ile arkadaşları ile hevesle gidip kendi günlerinde eğlenecekler.Mevcut bulunacak her kötülüğe rağmen o gün orada yine bir aile olduğumuz,iyi kötü gününde sıkılmış bir yumruk gibi kenetlenmiş olduğumuz görülecek.
Tabiki bizlerde böyle bir günde Adana'da olmayı ve bugüne arkadaşlarımızla,ailemizle katılmayı dilerdik.Fakat değiliz,sevdamızdan uzaklardayız.Bundan ötürü üzülmek yerine yapacak farklı bir şey olduğunu düşünüyorum.
Eğer biz bu geleneği her yıl devam ettirecek dosta düşmana birlik ve beraberliğimizi yıllar sonra bile bu günde göstereceksek diyorum ki;Bizlerde gurbette renkdaşlarımızla aile kurduk.Adana Demirspor Kebap ve Şalgam Günü'nü örgütlendiğimiz her şehirde bizlerde düzenleyelim.Her yıl belirli bir tarihte kebabımızı yiyelim,şalgamımızı içelim. Var mısınız ?

Orada mısınız ?

4 yorum:

özgür dedi ki...

mavi şimşek büyüktür büyük kalacak

Unknown dedi ki...

haber ver yeter kardeşim

Unknown dedi ki...

haber ver yeter kardeşim

Adsız dedi ki...

Yukarıdaki resimin bana göre Adana Kebabı ile ilgisi yok. Adana Kebabında bulgur pilavı, biber turşusu ne geziyor. O Kebap olsa olsa Adana dışında yapılmış bir kebap gibime geliyor.

Merih Güvenç