13 Nisan 2009 Pazartesi

UTANIYORUM VE ÖZÜR BEKLİYORUM

Mevlüt AVŞAR (http://www.sporsitesi.net/author_article_detail.php?id=4203)

Bugün akşam sahadaki futbolcular Milli Takımın iskeletini oluşturan, yani millete mal olmuş oyuncular. Daha bir hafta önce omuz omuza İspanya'ya karşı mücadele etmiş olan bu oyuncular bugün akşam oynadıkları rezil oyunun üstünü örtmek ister gibi birbirlerine tekme tokat saldırıyorlar.

Bizim futbol anlayışımız bu mu? Türk milletine bunun layık görülmesini asla kabullenemiyor, çok büyük bir saygısızlık olarak görüyor ve bir taraftar olarak futbolculardan özür bekliyorum.

Güya diyoruz ki Avrupa'nın en büyük derbilerinden… Sizin derbi anlayışınız bu mu? Biz hiç yenilenin yeneni tebrik ettiği, yenenin de yenileni teselli ettiği bir Galatasaray-Fenerbahçe derbisi izleyemeyecek miyiz. Bunu şu millete neden çok görüyorlar?

Bugün bir Avrupa kanalı bu maçı gale alıp yayınlamak isteseydi ne olurdu halimiz? Ben söyleyeyim. Dünya ve Avrupa 3.sü olmuş ama hala futbolun bir eğlence olduğunu kavrayamamış durumuna düşerdik ve bizle alay ederlerdi.

Mantalite farkı işte buna diyorlar. Avrupalı güzel futbol oynayıp seyirciye zevkli bir 90 dakika izletme derdindeyken biz ise aşırı duygusal davranarak olayı hayat memat meselesi haline dönüştürerek kendimizi rezil ediyoruz...

1 yorum:

Semt Aşığı dedi ki...

Kalite alt liglerde!