11 Nisan 2012 Çarşamba

Ercan ALBAY ile gelen disiplin..

Fotoğraf: 5ocaknews.com
Bir kulübün olmazsa olmazı. Ve hatta Demirspor'un var olabilme özelliklerinden birisi "DİSİPLİN."
Ben başarının ancak disiplinli oyuncular tarafından geleceğine inanıyorum. Kişilikli insanların kendilerine herhangi bir laf gelmemesi amacı ile disiplinli hareket ettiklerini gözlemleyebiliriz.

Adana Demirspor'un geleneklerinde de "DİSİPLİN" olmazsa olmazdı. Daha doğrusu biz böyle duyduk, böyle anlatıldı. Demirspor, Demirsporluluk ruhunu disiplin ile yakaladı. Gelen şampiyonlukların gerisinde her zaman disiplinin olduğu söylenir.

Kulağımıza hoş gelen bazı haberleri sizlerle paylaşalım:

Adana Demirspor tesislerinde bu günlerde disiplinli bir yaşam tarzı hakim. Bu yaşamın mimarı olarak ta Ercan ALBAY gösteriliyor.  Antrenman esnasında tektip kıyafet uygulaması bunun  bir örneği. Aynı eşofman altı, aynı eşofman üstü. Farklılık yok. Herkes tek tip giyiniyor. Ki; yemeklerde dahi...

Disiplin bununla sınırlı değil, antrenman sırasında hafif sakatlanan bir oyuncunun tesis binasına gitmesine izin verilmiyor. Tedavinin antrenman sahası kenarında yapılması ve antrenman bitene kadar futbolcunun takım arkadaşları ile beraber bulunması sağlanıyor. 

Gelen bu disiplinin futbolcuların üzerinde olumlu bir etki yaptığını zannediyorum. Sarıyerspor maçı öncesi yapılan taktik çalışmalarda, futbolcuların ilk defa bu kadar hırslı görüldüğü ifade ediliyor.

Muharrem GÜLERGİN disiplinli bir sporcuydu. Ve bu yüzden başarılıydı. Ha birde unutmadan, Disiplinli olmak demek, saygı ve sevgiden arınmışlık demek değildir. Tam tersine; SAYGI-SEVGİ nin derinlemesine işlemesidir...

Son olarak:

"Disiplin ne istediğinizi hatırlamaktır." | David Campbell

Hiç yorum yok: