22 Aralık 2009 Salı

Şimşek'te Yolun Sonu Belli..!

Salim Büyükkaya'nın dünkü Kent gazetesinde çıkan,içimizdekileri dışa vuran yazısı.Okuyalım,okutalım çünkü böyle kalemleri taraflı yerel basınımızda görmek bizleri çok mutlu ediyor.

Adana Demirspor önce kendi sahasında Tarsus'La berabere kaLarak, sonra da depLasmanda İskenderun'a yeniLerek yükseLme grubu umudunu tüketti.ŞanLıurfa işi garantiLedi.Gruptaki hiçbir maç ve sonuç onLarı iLgiLendirmiyor.O tamam.Şimdi ne yazık ki, İskenderun iLe Tarsus'tan biri daha ŞanLıurfa'ya ekLenecek.Her iki takımın da çıkma şansı var.Demirspor'un yok.
Peki şimdi ne oLacak?

Hazır oLun yeni marka bir mama rafa çıkmak üzere:
"Demirspor Bank Asya 1'inci Ligine çıkar"
NasıL?
Onun yanıtı da hazır:
-Şehir kenetLenir tek yürek oLursa
-Aytaç Durak kesenin ağzını açarsa
-Azim Öztürk de onun kadar para verirse
-İşadamLarı bir çırpıda 10 triLyon topLarsa
-MiLLetvekiLLerinin hepsi birden yönetime girerse

Daha çok "sa", "se" ekLenebiLir buna.Hepsi yaLandır, hepsi paLavradır.
15 yıLLık esaretin devam etmesi için hazırLanmış, yeniden piyasaya sürüLmüş, sürüLmek üzere oLan türLü aLdatmacaLardır bunLar.Her dönem değişiyormuş gibi görünen, hiç değişmeyen bir zihniyetin devamını sağLamak isteyenLerin üretmeLeridir bu yaLanLar.YönetimLerdeki isimLer değişsede zihniyet hiç değişmemiştir 15 yıL.

Yap transferLeri, kimse tanımazken şehrin en ünLü adamı oL,
borcu katLa "sahipsiziz" de ağLa, batır kenara çekiL.SürekLi aynı fiLm.Sadece isimLer değişiyor.Demirspor'un kaderi hiç değişmiyor.YöneticiLer kazanıyor, hocaLar kazanıyor, futboLcuLar kazanıyor, simsarLar kazanıyor.
Adana ve Demirspor kaybediyor.

Demirspor buradan rahatLıkLa çıkabiLirdi.KoLay oLanı yapmadıktan sonra yeni reçeteLer yeni güzergahLar aramanın mantığı yok.Sahte kurtarıcıLara da ihtiyacı yok.Demirspor'un kurtuLuşu bu sahte kurtarıcıLardan kurtuLmasına bağLı.Başka çözüm aramayaLım.Çözüm karşımızda duruyor.BunLarın hepsi (ama hepsi) eLini ayağını bu kuLüpten çekmedikçe daha çok 15 sene yanarız.Camiaya bir bakın.Ne kadar çok kahraman ve eski kahraman var.

Ya bunLar sahte, ya Demirspor



SaLim Büyükkaya
Kent gazetesi
21 AraLık 2009 Pazartesi

Hiç yorum yok: