28 Şubat 2012 Salı

Hoca ve Yönetim Arasında Geçen Diyalog

Biz taraftarların da, her şeyi bilmesi gerektiğini düşünerek hoca ile yönetim arasında geçen mevcut diyaloğu, Güney arkadaşımdan aldığım izinle kendisinin yazdığını buraya aktarmak istiyorum. Bunu burada paylaşmamın sebebi ne birine taraf olmak, ne de birini savunmaktır. Sadece olayların gelişimini görmek içindir. Hani Tam Bağımsız Demirspor diyoruz ya, ne bileyim.
"
Bizzat diyaloğu söyleyim ;

Hocaya dediler ki, hocam bu sonuçlarla olmuyor bir kan değişikliği olsa iyi olmaz mı diye...

Hocada biraz şaşkın ve garip bir ifadeyle aynı şu lafı söyledi : Elbette neden olmasın , 5 aydır bizi maymuna çevirdiniz, 2 milyarlık prim sözünü bile ödeyemediniz , tesise 5 ayda 1 kere bile gelip futbolcunun halini hatrını sormadınız , verdiğiniz prim sözünüde ödemediniz üstüne tribünlere de çok güzel bağlama çektiniz şimdi de beni seyirci önüne attınız. En başta yönetim olmak üzere bu takımda kan degişikliğinin şart oldugunu bir kez daha anladım. Ben bırakmayacaktım ama bu sözleri duyunca artık istesenizde bırakıyorum... Allah yolunuzu açık etsin.

Sonra hoca Gökoğlu'nu aradı olayları anlatıp kendisininde en mantıklı olarak istifa etmesinin oldugunu belirtti. İkili görüşmek için ofiste toplandılar ve gökoğlu'da bırakma kararı aldı.. hoca bu aksam adana da kalacak yarın toplantı düzenleyecek."

Kongre Kararı Alındı

Tek cümleli bir haber gireceğim.
Belediyeden Spor fonu kesilince Adana Demirspor yönetim kurulu kongre kararı aldı.
Bu kulübü belediyenin eline mahkum edenin,tek çare gösterenin,kapısında dilenenin ve dilendirtenin, geleni de yiyenin...
Bu saatten sonra taraftarlar olarak yüksek sesle söylememiz ve arkasında durmamız gereken tek düşüncenin şu olduğunu düşünüyorum; YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ ADANA DEMİRSPOR

İlaveten belirtmekte fayda var, mevcut yönetim istifa etti olarak algılanmamalı, kongre kararı aldılar.

Anlaması O Kadar Zor Mu?

27 Şubat 2012 Pazartesi

ALKIŞLI’YORUM’

Alıntıdır. Diyecek bir şey bırakmamıştır.
Adıyaman, Eyüp, Ünye…

O zaman Beypazarı Şeker ile Altınordu’nun günahı neydi. Yazık değil mi onlara. Niye ayrım yapıyorsunuz güzel kardeşim?

Hadi Beypazarı Şeker’i telafi edersiniz. 5 hafta sonra onlarla oynuyoruz. Teknik direktörleri şimdiden odasındaki tahtaya 3 puanı yazmıştır yazmasına da, Altınordu ne olacak? Son haftaya kadar düşerlerse adamların hakkını nasıl ödeyeceğiz?

Artık elinize fikstürü alın hesabını siz yapın. Ben biraz uğraştım ama çıkamadım işin içinden. Yine de sıkışırsanız bir alo deyin, bakarız çaresine. 100 yılı aşkın süredir ayakta kalan bu köklü kulübe de bir şekilde gerekeni yapmak boynumuzun borcu gibi geliyor.

Yalnız bir ayıp da Mardinspor’a yaptık gibi geliyor. Lisans çıkarmalarına yardımcı olsaydık keşke. Sahi neden atladık o konuyu? Zaten altyapımızda da doğru düzgün kimse yetişmiyor (!). Verirdik birkaçını onlara. Tamam, söylemeyin hatırladım. Yönetime aday olduğunu açıklayan şahıs (!) yüzünden kafamız epey karışıktı o günlerde öyle ya.

Aslında lisans işlerini halletseydik, taraftara bir otobüsü çok gören (!) bazıları yardımcı olurlardı Mardinspor’a da. Hani fena da olmaz, hayır dualarını alır, 3 puanla uğurlardık onları da.

O değil de, sizlerin bu vurdumduymaz tavrına rağmen, bir Pazar günü olan taraftarlar niye maça geliyor acaba anlam verebildiniz mi? Peki kar kış demeden, yurdun dört bir yanından, saatlerce yolda kalma pahasına, hatta kaza geçirme riskini bile göze alarak deplasman maçlarına gelenlere ne demeli? Öyle ya yöneticisi bile; “buraya kadar niye geldiler anlam veremedim!” diyebiliyorsa, haftalarca ortada görünmeyen Başkanı Türkiye Kupası maçı öncesi, hem de ulusal basına; “Uzun yıllardır Adanamız ve Adana Demirspor taraftarı Galatasaray’ı şehrimizde misafir etmenin özlemini taşıyor” diyorsa, sen nasıl anlayacaksın taraftarın hangi sevdanın peşine düştüğünü…

Aslında Türkiye’nin diğer şehirlerinde olduğu gibi, maç sırasında tedariksiz kalmayayım diyerek yedek çekirdek paketini de alan ve 90 dakika büyük bir gayretle çekirdek yiyen 50-100 kişilik taraftar topluluğuna layıksınız hepiniz ama ah şu forma ve arma aşkı olmasa…

Bu arada maçtan sonra şöyle bir fikstürü inceledim ve turizm şirketlerinin Antalya için Mayıs ayında sundukları erken rezervasyon kampanyalarına baktım. Şimdiden yer ayırtırsak fiyatlar fena değil hani. Buldum bir şirket, aradım ve telefonda karşıma çıkan görevliye; “Bana ailecek kalabileceğimiz bir yer ayırır mısınız? Yalnız Mardan stadı yakınlarından olsun ki maça kolay gidip geleyim” dedim. Karşımdaki görevli; “beyefendi yoksa Adana Demirspor taraftarı mısınız” yanıtını verince şaşırdım kaldım öylece. Benim gibi arayan çok mu fazla oldu, yoksa yıllardır her Mayıs ayında bizlerin oraya akın etmesine mi alıştılar artık bilemiyorum. Zaten böyle giderse Demirspor taraftarları için özel paket turlar da düzenlerler yakında.

Herneyse o sözü duyunca birden telefonu yüzüne kapattım. Utandığımdan falan yapmadım bunu sakın yanlış anlamayın. Milyon kere dünyaya geleceksin seç bakalım dünyanın istediğin yerinden bir şehir ve takım deseler, bir an bile tereddüt etmeden “milyon kere Adana, milyon kere Demirspor” derim! Oysa kim istemez İspanya’da doğup Barcelona veya Real Madrid taraftarı olmayı… Ya da İngiltere’de Manchester United’lı veya Liverpool’lu olmayı… Veya Arjantin’de Boca Juniors taraftarı olmak da fena değil aslında… Başkasını bilmem ama kalıbımı basarım bir tane bile Demirspor taraftarı bulamazsın böyle hayal kuran. Bize göre dünyanın en asil rengidir mavi ve lacivert ve yine en büyük takımıdır Adana Demirspor.



Neyse konuyu dağıtmayayım güzel kardeşim. Peki, neden yaptın bunu derseniz söyleyeyim; sizlerin bu takımı play off’lara bile taşıyacağınıza zerre kadar inanmıyorum artık.

Herşey bir yana, ne söylesek boş biliyorum bilmesine de, son olarak şunu da ekleyip sözlerime son vereyim…

“Ya çıkın doğru düzgün oynayıp formanın hakkını verin, ya da bugünden tezi yok çekin gidin ve gözümüzde daha fazla küçülmeyin!”…

Alpaslan KUŞVURAN

26 Şubat 2012 Pazar

Teşekkür ederiz..

Ayağınıza, düşüncenize, vicdanınıza sağlık. Bizlerin onurunu çok güzel okşadınız, bizlerin gururlarını çok iyi taşıdınız. Haftalardır sizlere olan inancımızı boşa çıkarmadınız. Koştunuz, yoruldunuz, tekmeye kafa soktunuz. Bu emeklerinizi hiçbir menfaat gözetmeden, hiçbir maddi durum gözetmeksizin, düşüncelerde hiçbir kara leke oluşturmadan verdiniz. Emeklerinize teşekkür ederiz.

Aileleriniz sizin gibi evlatları olduğu için ne kadar şükür etse azdır. Sizlerde gördüğümüz iyi niyetleri; bu zamana kadar hiçkimsede görmedik. İyi niyetiniz için teşekkür ederiz.

Bandırmada aldığınız galibiyeti; Eyüpspor maçında oynadığınız şahane futbol ile süslediniz. Kızılcahamamda donan ayaklarınızı; Ünyespor karşısında koşarak ısıttınız. Bizlerin kalp ritimlerini belli seviyede tuttuğunuz için teşekkür ederiz.

Her maç öncesi bizleri bilgilendirdiniz, şampiyonluğa inandırdınız. Facebooktan, twitterdan, forumlardan, sitelerden her hafta galibiyet sözü verdiniz. Sözünüzün eri olduğunuz için teşekkür ederiz.

5 Ocak Stadının tribünlerinde yaşanan heyecanı, sahada da sizler yarattınız. Baskı yaptınız, hücum ettiniz, saldırdınız, sahada ayak basmadık yer bırakmadığınız için teşekkür ederiz.

Her hafta takımın potansiyelinin üzerinde bir performans sergileyen futbolcuları kesmediniz. Onları sürekli oynattınız. Onların tekniğinden, profesyonelliğinden faydalandınız. Amatörce hareket etmediğinizden dolayı teşekkür ederiz.

Son olarak;

Evlerinize götürdüğünüz paraların hakkını verdiğiniz için teşekkür ederiz. Helal olsun .

(!)

25 Şubat 2012 Cumartesi

U20 Dünya Kupası, 2013

Türkiye'nin 2013 yılında ev sahipliği yapacağı "20 Yaş Altı Dünya Kupası" 7 şehirde düzenlenecek;

Rize
Kayseri
İstanbul
Bursa
Antalya
Gaziantep
Trabzon

Organizasyon için Fifa'ya bildirilen şehirler belirlenirken siyasi etkenler olmadığına olan inancımız tamdır. Bizler de bu organizasyonun Adana'dan çok başta Rize ve Kayseri'ye yakışacağına inanıyoruz. Bu konuda hiç bir girişimde bulunmayarak Adana'ya gereksiz yük (!) getirmeyen, her alanda göz ardı edildiği gibi bu organizasyonda da göz ardı edilen Adana ve Adanalılar adına ÇOK DEĞERLİ ADANA MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR EDİYOR, eşsiz başarılarının devamını diliyoruz.

*alıntıdır, tüm kalbimizle katılıyoruz(!)

Şimşekler Grubu...

Tarih böyle yazacak...


24 Şubat 2012 Cuma

Forma..


1989'da oynanan Beşiktaş-Adana Demirspor maçından bir kare. Demirspor'un daha önce hiç böyle bir formasını görmemiştim. Buda bir ilk oldu. Sizlerde görün istedim. Ayrıca forma reklamına biraz bakındım ama bulamadım. Marka nedir? Bilen varsa söyleyebilir mi?

21 Şubat 2012 Salı

Kızılcahamam'ın ardından - Ünyespor

Kızılcahamam maçından alınan 1 puandan sonra, evimizde Ünyespor'u ağırlıyoruz. Bizlerde buradan; Kızılcahamam'da o buz sahada maça start veren, akıllara soru işareti gelmesine neden olan tüm yetkililere sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz (!)
Aldığımız 1 puan sonrası Bandırmaspor ile aramızda 4 puan fark oldu. farkın kapanacağına ve ŞAMPİYON olacağımıza hala yürekten inananlardanım. Ancak Ünyespor maçında herhangi bir iş kazası yapılmaması gerekli. Ünyespor'un ligdeki konumuna bakacak olursak; galibiyet bizlere daha yakın gibi duruyor.
Bandırma, deplasmanda Körfez FK ile oynuyor. Umarım herşey bizim istediğimiz gibi olur. Bu maçın sonucunu beraberlik olarak duyabilirsek çok mutlu olacağımızı umuyorum...

BU SENE BU TAKIM BANK ASYA'YA ÇIKACAK !

18 Şubat 2012 Cumartesi

Kızılcahamamspor A.Ş | Yollar !

Kızılcahamamspor A.Ş'nin stadının bulunduğu yer
Kötü hava şartları, kötü yollar, kötü bir stad ama iyi bir sonuç alacağız umarım.
Kızılcahamaspor A.Ş'nin bu maça varana kadar aldığı puanlara bakıp, bu maçı kazanmamamız ihtimalini düşünemeyiz. Düşünmekten daha çok oynamak gerek lakin.
Kızılcahamam Tribünleri; bu maça dair dinamikleri harekete geçirmeye çalışıyorlar, tribünleri doldurmaya çalışıyorlar. Araştırdığım kadarı ile, bir memleket sevdasını yayma peşindeler. Umarım bu çalışmaları ve istekleri gerçekleşir ve o gün stad ağzına kadar dolu olur.

Asıl konu biz ne yapacağız; tribünsel olarak zaten konuşmuyorum ancak ilk 11 de oynayacak futbolcularındaha istekli, daha arzulu oynayıp, top öldürme huylarından vazgeçmeleri temennimdir. İnanıyor muyum? Kesinlikle bu takımın ŞAMPİYON olacağına inanıyorum...

Pazar sabahı İstanbul'dan bizde arkadaşlarımızla yola çıkıyoruz. Dışarı çok sıcak, yüreğimiz sıcak !

Saldırın, vurun, kırın, parçalayın... ŞAMPİYON YAPIN !


15 Şubat 2012 Çarşamba

Oysa Bir Umuttu Hep

Gönlü besleyen , dayan yüreğim diyen ;

Eyüpspor maçından bir gün önce yani cumartesi günü içimi büyük umutlar , beynimi şampiyonluk nidaları içinde güneşli bir 5 Ocak sabahı kaplamıştı. Nasıl kaplamasın ki , aylardan sonra ilk kez liderliğe bu kadar yaklaşmıştık. 1 hafta önceden şehir havaya girmiş , evler , sokaklar , caddeler , otobüsler , esnaflar, simitçiler, kebabçılar her yer MAVİ LACİVERT'e bürünmüştü. Uyuyan devi uyandırmak üzere gelip çatan Eyüp maçı. Herkes bu maçı bekliyordu.

Zaten 12 gün önce İstanbul'a geldiğimden ne yapacağımı bilemiyordum. Aklımda sadece 5 Ocak sabahı orda olmak yatıyordu. Neredeyse tüm cumartesi gününü oraya gidemeyeceğimi bildiğimden ağlayarak geçirdim. Fakat atladığımız bir şey vardı , Söz konusu DEMİRSPOR olunca gerisi teferruat oluyordu. Bir günlükte olsa hatta bir kaç saatlikte olsa o stadyumda olmalıydım ve pazar sabahı ilk uçağa yani 06.05 uçağına biletimi aldım. İçimi kaplayan hüzün bulutları yerini umut ve neşe dolu bir sevince bıraktı. Formamla , atkımla ,beremle girdiğim havaalanında gözlerin bir anda bana iliştiğini gördüm. Aklımda Demirspor , dudaklarımda şampiyonluk besteleri;
Atıldık kavgaya yürüyoruz en önde
Masmavi bayraklar ellerimizde,
Sizlerin sevgisi güç veriyor bizlere
Geliyor , geliyor , geliyoruz biz.
CESARET CESARET daha fazla CESARET
Şampiyonluk kupası ellerimizde
Boya tüm şehri , ŞAMPİYON yaz her yere
Geliyor , geliyor GELİYORUZ biz.


Çukurova'nın bereketli toprakları üzerinden geçerken uçağın içindeki basık hava yerini sanki memleket kokusuna bıraktı birden. Heyecan hatsafhada iniş anını bekliyordum.
Uçağın kutsal topraklara inmesi ve bizimde kutsal topraklara adımımızı sabahın 07.30'unda atmamıza yakışan en güzel kahvaltı Büyüksaat / kuşpazarında ciğer'le olurdu. Hiç vakit kaybetmeden yolunu tuttuk , dillerde şampiyonluk besteleriyle.


Vaktiyle oraya vardığımızda bir şehir sanki hiç uyumadan bu maçı beklemiş ve sanki herkes sözleşmiş gibi orada toplanmıştı . Tribünden tanıdıklarımızla selamlaşma , orda oldugumu görünce şaşıran abiler , yudumlanan rakılar , söylenen besteler ,Demirspor'lu ciğerci dayı ve etrafta ciğerin kokusunu alıp mundar diye miyavlayan kediler.

Sabah biletimizi alıp birazda Adana sokaklarında oyalandıktan sonra daha fazla dayanamayıp 5 Ocağın yoluna koyulduk. 'Gel formaya gel ' , 'kebab dürüm 5 lira 5 lira' , 'simit ayran simit ayran' sesleri bile içimdeki Adana ve haliyle Demirspor aşkını kabartmaya yetiyordu. Nasıl olmasın ki, 3-4 saat önce simiti bile çatal-bıçakla yiyen bir memleketten geliyordum.
Stadın etrafında grup halinde stadyuma gelenler , içenler , bir elinde dürüm bir elinde atkıyla beste söyleyenler memleketin asi esmer çocukları.Gözlerde inanç...


Güneşli ve güzel bir Adana pazarında eşini , çocuğunu , torununu , kardeşini , arkadaşını , dostunu , dayısını , emmisini kapan herkes maça gelmişti kuyruklar uzun bir aradan sonra ilk kez bu kadar uzamıştı. Saatler öncesinden biletler tükenmiş ve içeriye girmenin yollarını arayan binlercesi dışarda kalmıştı.
Bende maratondaki yerimi alıp etrafımı gözlemlemeye koyuldum. Her yerde minik Demirsporlular , şampiyonluk gözleyen 55'lik amcalar, kocamın sevdası benimde sevdamdır diyen ablalarımız , teyzelerimiz ne denli büyük bir aile olduğumuzu ele güne nispet yaparcasına gösteriyorduk.






Maça dair bir şey konuşmak içimden gelmiyor. Sadece şunu söyleyebilirim ki , uzun zamandan beri izlediğim en kötü Demirspor'du.Daha önce kaybettiğimiz maçlarda bile bu kadar kötü oynamamıştık.Orayı dolduran yaklaşık 20.000 taraftara gerçekten yapılmayacak bir şeyi yaptılar.Yıllardır maça gelmeyen , takıma küsen bir çok taraftar o gün inanaraktan , binbir umutla koşup gelmişti fakat DEMİRSPOR yine şaşırtmadı bizi. Olsun , sağlık olsun daha her şey bitmedi diyerekten kendimizi avutuyoruz. Umarım Kızılcahamam maçıyla ve kalan maçlarla telafi ederiz.
Bana bu günübirlik ziyaretten geriye kalan ; Heycan , umut , Adana kokusu , ciğer ve hüzün oldu.
Oysa bir umuttu hep gönlü besleyen
Dayan yüreğim diyen.

Ama biz yinede umudumuzu yitirmeden , ses soluk kesmeden söylemeye devam ediyoruz.

BU TAKIM BU SENE BANK ASYA'YA ÇIKACAK !

12 Şubat 2012 Pazar

Bakınız... Adana Demirspor'umuz 3-1 Eyüpspor

Adana Demirspor'umuz 3-1 Eyüpspor
Ne konuşmalı, ne tartışmalı, ne de boyutlarda yaşamalı...
Sadece bakmak gerek bazı anlarda :. Bakınız !

11 Şubat 2012 Cumartesi

Liderliğe Doğru

Yarın çok önemli bir maça çıkacağız mutlak galip gelmek zorundayız. Biz taraftarlar olarak yıllardır uzatmalara oynuyoruz. Artık bu yıl son düdük çalmalı ve şampiyon olmalıyız. Bu yıl çok farklı bir hava yakalandı. Bu seneki maçlarda eğer Demirspor klasiği olan son sıralardaki takımlara puan dağıtma huyumuzu göstermeseydik şuan liderlik.. Her işte bir hayır vardır.. Ama inşallah ilerde o puanları aramayız..

Yarın Eyüple oynuyoruz şahsen benim korkularım var ama artık korkuları dağıtma zamanı geldi.. Bu takım bu sene 1. Lige çıkmalı! Yarın Bandırma Çankırıda bence puan veya puanlar bırakacaktır. Diğer rakibimiz olan Fethiye ise içerde Alanyayla oynayacak. Alanya şu haftaya kadar ligde deplasmanda yenilgisi olmayan tek takım ve bence bu maçtanda puan alacaktır. Bizde Eyübü yendik mi liderlik koltuğuna sene sonuna kadar hiç kalkmayacak şekilde oturmalıyız!

Yarın vurduğumuz gol olsun!

10 Şubat 2012 Cuma

Botaşspor'a destek..

Şimşekler Grubu başta olmak üzere, Adana Demirspor taraftarları - Yöneticileri ve futbolcuları Adana da oynanan Botaşspor – Gran Canaria maçında yerlerini aldılar. Memlektin sahipsizliğine yine Adana Demirsporlular tokat vurdu, yine Adana Demirsporlular cevap verdi.

Sağolun, varolun.. Sahipsiz kentin, onurlu delikanlıları !

Basketbol salon tribünlerinde "Şimşekler Grubu"

9 Şubat 2012 Perşembe

Şimşekler Grubu | Basın Açıklaması

Spor Kamuoyunun Dikkatine

ADANA DEMİRSPOR AİLESİ olarak şampiyonluğa kenetlenmemiz gereken şu günlerde bu açıklamayı yapmak istemezdik. Ama bir yandan takımımızın son haftalarda gösterdiği olağanüstü mücadele inancımızı arttırırken, diğer yandan yaşanan bazı gelişmeler sevincimizi kursağımızda bırakıyor.

Hiç kimse Adana Demirspor Taraftarlarını saf sanmasın ve enayi yerin koymaya kalkmasın. Çünkü YILIN MAÇI olan ve ya tamam ya devam diyeceğimiz Bandırma maçından önce yaşananların KESİNLİKLE TESADÜF OLDUĞUNA İNANMIYORUZ…

Bandırma maçından 2-3 gün önce kulüp otobüsüne haciz getirilmesi, bu haciz olayının bazı yerel kanallarda saatlerce ‘’ SON DAKİKA, SON DAKİKA’’ diye herkesin gözünün içine sokularak işlenmesi, bu final maçından önce kulüpte yapılan incelemeler ve bunların Demirspor Futbolcusunun önünde cereyan etmesi, yine yerel basından bazı isimlerin bu maçtan önce yönetime sürekli belden aşağı vurmak adına Adana Demirspor’a verdikleri zarar KESİNLİKLE TESADÜF DEĞİLDİR.

Ne gariptir ki kulüp otobüsüne haciz olayını saatlerce işleyen yerel kanal, Bandırma maçının kazanılmasını haber bile yapmamıştır. Anlaşılan odur ki bu galibiyet onları rahatsız etmiş ve üzmüştür.

İstanbul’a Galatasaray’la oynanan kupa maçına gitmeden önce taraftarlar olarak başlattığımız otobüs kaldırma kampanyasına 1-2 gün sonra büyük destek veren yerel kanalın etkili isminin daha sonraki günlerde takındığı tavır, niye destek verdiğini anlamamıza yetmiştir. Hem çalıştığı, hem de kendi ajansını buna alet etmiştir. Kendisine teşekkür ziyaretine hazırlanırken gerçek niyetini gördükten sonra bu ziyaretten vazgeçilmiştir.

Bu şahsın ve yine yerel basında etkili beraber hareket ettiği 2-3 şahsın neler yaptığının neleri amaçladığının farkındayız. Zaman zaman yine gündeme getirdiğimiz gibi Adana Demirspor’u babalarının çiftliği olarak görenler yine işbaşında Adana Demirspor’da yine bir köşe kapalım diye kulübümüze verdikleri zararın farkında değiller.

Takım 3’te 3 yapıyor, yılın maçına çıkacak ve bir bakıyorsunuz bu art niyetliler işbaşında. Hortluyorlar ve Demirspor Futbolcusunun kafasını karıştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Zaten Demirspor Futbolcusunun kafasının karışması demek final maçının kaybedilmesi demektir. Ama Allah’tan onurlu bir futbolcu topluluğuna sahibiz de olaylara gözlerini ve kulaklarını kapattılar, çıktılar 10 kişiyle destan yazdılar.

Yıllardır bu takımın şampiyonluk potasına girdiğinde, şampiyonluğa kitlendiğinde ve özellikle çok önemli final maçları öncesinde bu hadiselerin yaşanmasından artık bıktık. Birilerinin şampiyonluğumuzu çalmasından, şampiyonluğumuzu elimizden almasından gına geldi.

Siz art niyetliler, siz namertler.. Size sesleniyoruz. BU SEFER SİZE İZİN VERMEYECEĞİZ. Bu sefer ADANA DEMİRSPOR TARAFTARINI enayi yerine koyamayacaksınız. Çünkü sonunda hep olan ADANA DEMİRSPOR’ a ve BU BÜYÜK TARAFTARA oluyor. Sizin çirkin emellerinizin sonuçlarının bizler çekiyoruz. O yüzden bu sefer bizleri geçemeyeceksiniz. Nefesimiz ensenizde olacak.

Yönetimiyle, futbolcusuyla, hocasıyla, camiasıyla ve taraftarıyla ADANA DEMİRSPOR AİLESİ olarak kenetlendik, bütünleştik ve şampiyonluğa yürüyoruz.

Bu yolda Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve siyasi parti il temsilciliklerimiz gibi kurumlarımızın da üzerlerine düşen sorumluluğu yerlerine getirmelerini bekliyoruz. Şu an Bolu gibi, Elazığ gibi, Rize gibi illerde gördüğümüz dayanışmanın burada da gösterilmesini istiyoruz.

Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Zihni Aldırmaz’a önemli bir sorumluluk düşüyor ve her gün takipçisi olacağız. BU KEZ şampiyonluk kaçırmak istemiyoruz, çünkü 7 senedir Bank Asya’yı bekliyoruz.

Ant olsun ki bu şampiyonluğa kim katkı koyarsa Adana Demirspor Taraftarları olarak her zaman onurlandıracağız. Ama art niyetli şahıslar başta olmak üzere kim şampiyonluk yolunda zorluk çıkarmaya çalışırsa İKİ ELİMİZ YAKASINDA OLACAK.

ARTIK HERKES HADDİNİ BİLECEK. Adana Demirspor Taraftarlarının temiz sevdasını kendi çıkarlarına alet etmelerinden bıktık, usandık ve patlama noktasına geldik…

Mücadeleye devam eden onurlu futbolculularımızla, yönetimimizle, hocalarımızla, taraftarlarımızla kenetlendik ve bu ölü şehri diriltmeye ant içtik…

ADANA DEMİRSPOR AİLESİ ile şampiyonluk yolunda beraber yürümek isteyenler; GELİN VE GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIN…YA DA GÖLGE ETMEYİN YETER!!!

Adana Demirspor Taraftarlar Derneği
ŞİMŞEKLER GRUBU

8 Şubat 2012 Çarşamba

Açın gözünüzü !

Yıllar sonra dahi bu taraftarın söylemleri, fikirleri ve Demirsporlulukları değişmedi. Demirspor'un mutluluğunu çekemeyenler, bu mutluluğa gölge düşürmeye çalışanların bu amaçları bu sene tutmayacak...

Demirspor üzerinden zengin olan, kul hakkı yiyen, anasına babasına bu parayla bakan insan kılıklı mahlukatlar; bırakın artık yakamızı...

Değerli Adana Demirspor taraftarları bu saatten sonra Demirspor aleyhine konuşan, yazı yazan, fikir belirten her kim olursa olsun; tepkinizi belirtin, hemde çok sert belirtin ! Hiç birisi Demirspor'dan daha büyük değildir..

Fotoğraf : adanademirspor.net

6 Şubat 2012 Pazartesi

Ayağa kalk ve devam et...

Bandırma galibiyeti sonrası; gözümün önüne film sahneleri geldi sürekli. Bir box maçında nakavt olmaya yakın bir sporcunun; seyircisi, hocası ve antrenörlerinin sürekli olarak "ayağa kalk ve devam et" repliklerini duydum sürekli...
Adana'dan bahsediyorum. Bir şehirden, ölü bir kentten...
Artık silkelenmemiz, bunca umut ayağımıza kadar gelmişken, bir umutta biz yazdırmalıyız hanemize. Futbolcuların bu kadar inanmışlığını bize belli ettirmeleri, "sizlerde artık bu kenti canlandırın" mesajı gibiydi sanki.
Şimdi bize düşen görev, şehrin altını üstüne çevirmek, heyecan getirmek... Bayraklar, atkılar, formalar... Etrafımızın, etraflarının mavi ile dolmasını gerçekleştirmek...
Eyüp maçında 5 Ocak Stadı'nın çevresi ve tribünleri karnaval yerine dönmeli. Ne bir siyasi parti yetkilisinden, ne yöneticisinden, ne belediye başkanlarından hiçbir beklentim ve isteğim yok. Sadece taraftar olarak seslenmeliyiz kaderimize. Sadece taraftar olarak getirmeliyiz heyecanı... Allah ayağımıza taş değdirmesin !

Mehmet GÖKOĞLU ve zihniyetlerine rağmen; hala ayaktayız!
Seni anlatabilmek seni... Namussuza, halden bilmeze !

Eyüp Maçı


Hafta sonu Eyüp - Sarıyer maçındaydım. Açıkçası tribünler arası olaylardan dolayı 90 dakika boyunca maçı izleyemedim fakat maçın çok büyük bir kısmını izledim. En kısa olarak şöyle anlatayım; Eyüp berbat bir takım.. Gerçekten durumları çok kötü, takım oyunu denilen hiç bir şey yok. Özellikle defans bölümleri çok kötü. Bu hafta aldıkları mağlubiyette önce defans sonra kalecileri ( Murat Şahin ) büyük rol oynadı. Murat Şahin tamamen bitmiş durumda. Maalesef sevdiğim bir kulüp olan Eyüpsporun yıllardır benimsemiş olduğu "tecrübeli" futbolcu kavramı hala devam etmekte ve bu takımlarına büyük zarar veriyor. Zira bizimde bu durumdan başımıza gelenler ortada. Normalde gözüm kapalı bu maçta farka gideriz derdim fakat bu Demirspor.. Eyüpsporun durumu ortada sondan üçüncüler ve maalesef bizim Demirsporun huylarıda malum.. İnşallah beklenmedik bir puan kaybı yaşamayız..

Gelen Bandırma galibiyetiyle bizler ve takım iyice havaya girdi. İnşallah bu kez filmin sonu "onların" değil bizim istediğimiz gibi biter..

Bandırma Deplasmanından Mutlu Döndük

İstanbul'dan umutlarımıza kuşanarak çıktığımız yolun dönüşünü mutlulukla bitirdik. Bizler için güzel bir deplasmandı ve ben de kendimi galibiyet serisine bağlamış oldum, artık mağlubiyet görmek yok, görmediğim güzel galibiyetlerin acısını çıkartmak var. Gün geldi, devran döndü.
Geçen hafta Sarıyer-Bandırmaspor maçını canlı izleyen biri olarak bu maçı izlemeye gittik. Sarıyer maçından sonra yaptığım gözlemleri gerekli yerlere yazarak yollamıştım, buraya da paylaşayım.

"Bugün Sarıyer maçındaydım. Öncelikle Sarıyerli arkadaşların abilerin misafirperverliği için buradan da teşekkür etmek isterim. Daha sonra Bandırma hakkındaki görüşlerimi kısaca yazayım, umarım gören duyan dikkate alan birileri olur.
Çok yoruldum ve hala soğuğu içimde hissediyorum şimdilik kısa keseceğim.
İleride basarsak kesinlikle galip geliriz. İleride çok tehlikeli bir takım Bandırma ve maksimum yapabileceğini bugün Sarıyer maçında gördüm. 90dakika boyunca sol kanattan atak yaptılar yani sağ kanadımızı çok sağlam tutmalıyız, sürekli tek pas ve ara pas yapıyorlar kanattan girmeye çalışıyorlar seri ve yerden oynuyorlar. Hücum hattımızdaki kanat oyuncularımızın teke tekte adam eksiltmesi gerekiyor ve Bandırma'nın yaptığı aynı şeyi seri pası yerden pası yapması gerekiyor, defansları çok iyi değil Efecan ilk yarı dalga geçti Bandırma defansıyla bildiğin ve maçı aldı. Adam eksiltecek seri topçu lazım kanatlardan içeriye girebiliriz baskıyı kaldıramayacak bir defansları var, benim gördüğüm budur. Fakat ileride çok tehlikeliler sürekli sol kanattan atak yapıyorlar defansın kusursuz oynaması gerekiyor başka açıklaması yok.
Eğer ki yenilmeyelim beraberlikte yeter mantığıyla defansa yatarsak kesinlikle yeniliriz, baskı yapınca yıkılacak bir takım Bandırma, mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıkılmalıdır. Defans üstüne düşeni yaparsa ve ileride pres yaparsak kesinlikle maç bizim, ara paslarına dikkat.
İsabetli pasla ara paslarıyla çok rahat yenilebilecek bir takım çünkü çok rahat kontra yiyorlar, tabi bizim takımda bu yetenek var mı bilmiyorum ama ya seve seve ya seve seve olacak başka yolu yok.
"
Dün gördük ki, Bandırmaspor yine bundan başka bir şey yapmadı. Maçın çoğunluğunda soldan yaptıkları ataklar alan darlığından arasıra ortaya ve sağa sarksa da, buna karşı yedikleri kontra ataklarla beni mahçup etmediler. Raşit tüm defansı sıraya dizdi kanatlardan içeri girmeyi bildi fakat bitiriciliğimiz yeterli olmadığı için 0-1 ile döndük, yoksa maçta iki ve üçüncü golleri de bulabilirdik, ikili avaraj için önemli bir avantaj olabilirdi fakat artık pek önemi yok.


Rıdvan çok iyiydi.
İlyas'ı pek göremedik, antremanlarda da çok tutmamış izleyenler ama 2kişinin tutması falan yani 10kişiyken adam eksiltmesi topsuz alanda hakimiyeti vb. iyi fakat daha çok Hakan Şükür havası var abimizde gelsin atayım zorlamayın beni öyle çalım falan atmam çok koşmam gibi bir izlenim edindim. Bu maçta İlyas ya da Burhan ile başlaması benim için pek farketmezdi ama artık sürekli İlyas'ı oynatması gerektiğini ve iyi bir forvet olduğunu düşünüyorum. Yarım sezon boyu verim alabiliriz.
Kerem Can 89lu olan arkadaşımız, maç boyu hiç göze batmadı ve güzel bir oyun ortaya koydu.
Raşit için denecek bir şey pek yok, kendisi maçın yıldızıydı. Adam çok seri kontraya çıkıyor maçı ayakta tutuyor eyvallah nazar değmesin takımın en iyilerinden ama çok hırslı olduğundan mıdır bilemem fakat kahraman olmaya çalışıyor kalenin dibine kadar giriyor pas verse ya da kaleye vursa bu maç 0-3 falandı.
Metin Aktaş beni çok şaşırttı yan toplarda çok iyiydi dün, zaten Çankırı'da yediği saçma sapan gol gibi bir çıkış hatası yapsaydı Bandırma affetmezdi.
Takımda defans çok oturmuş gözüküyor,yani bu pek defanstan değil de orta sahada oynayan abilerimizinde defansa katkı yapmasından dolayı savunmada çok sağlam gözüküyoruz son üç maçtır. İnşallah böyle devam eder. Kademede Burak bu defans ve takım için mükemmel bir oyuncu, dün bir kez daha izledik valla on numara savunma oyuncusu adam. Ama bunu Süleyman için söylemek çok zor, dün Süleyman ne zaman topa müdahale etmeye çalışsa hop oturup hop kalktık hakemde çalmaya meyilli olunca korkuttu. Kendisi ortadan sağa sağdan ortaya koşmaya çalışıyor ama işte sorun burada. Koştuğu zaman eski yerine dönemiyor ve açık veriyor bir de topu ya geçirmiyor ya da top geçiyor adamı geçirmiyor çok riskli tehlikeli bir abimiz. Bana göre takımdaki aksak noktalardan biridir kendisi.
Soner için pek bir şey diyemeyeceğim çünkü takım ilk yarı Soner'i çok kullanmadı ki 60.dk'da oyundan çıktı.
Bu arada Tanıl Özer yine ilk 18'de kendine yer bularak yanlışım yoksa, maç başı ücretinin %50'sini almış oldu

Yönetimden Mehmet Gökoğlu, Bekir Sıtkı Özer, Önder serin ve Uğurcan Çekmez tribündelermiş. Üçte üç yaptık diye kendileri hakkındaki fikirlerimizin değiştiği sanılmasın. Kendilerini sevmemekle birlikte hala desteklemiyorum ve bir çok arkadaşım da benimle aynı görüşte.
Yolculuğa dönecek olursak, arabalı vapurda yaptığımız kahvaltı, gölbaşında yediğimiz köfte ve bunların güzelleşmesine sebep olan muhabbetler güzel bir deplasmanı keyifle tamamlamamıza sebep oldu.
Son olarak Bandırmasporlu arkadaşlara 90dakika boyunca olumsuz bir tezahüratta bulunmadıkları ve futbolcularımızı alkışladıkları için teşekkür ediyorum.
Futbolcularımızın hepsine helal olsun, aynı performansın devamını beklemekle beraber tebrik ediyoruz.
Son üç maçtır dediğimiz gibi, DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ

4 Şubat 2012 Cumartesi

Takım Otobüsümüze El Konulmuş

U18 takımına Kırşehirspor deplasmanı için tahsis edilen A takım otobüsü, Kırıkkale yolunda durdurulup haciz edildi

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Adana Demirspor'da haciz şoku yaşanıyor. U18 Takımına Kırıkkale deplasmanı için tahsis edilen A Takım otobüsünün kulübün geçmişe dönük borçları nedeniyle Kırşehir yolunda el konulup, yediemin otoparkına çekildiği bildirildi.


Coca Cola Akademi U18 Ligi Anadolu Grubu'nda zirve mücadelesi veren Adana Demirsporlu futbolcular, MKE Kırıkkalespor için oynayacakları maç için kendilerine tahsis edilen ve A Takıma ait olan otobüsle yola çıktı. Yolda MOBESE kameralarına yakalanan ve geçmişe dönük borcu olduğu tespit edilen otobüsün, Kırşehir yolunda durdurulduğu ve söz konusu otobüsle ilgili olarak işlem yapıldığı bildirildi. Otobüsten apar topar inmek zorunda kalan Mavi-Lacivertli futbolcular, kendilerine tahsis edilen kiralık bir otobüsle yollarına devam ederek, Kırıkkale ile oynayacakları maç için bu kente ulaştırıldı. Oldukça moralsiz oldukları gözlenen futbolcular, bu karşılaşmadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.


Başkan doğruladı


Adana Demirspor Başkanvekili Bekir Sıtkı Özer de haciz olayını doğruladı. Borcun geçmişte yapılan bir borç olduğunu ve şu anki mevcut yönetimle de hiçbir alakasının olmadığının altını çizen Özer, "Böylesi bir durumla gündeme gelmek istemezdik. Ancak daha önce Elazığspor'un başına gelen olay, şimdi bizim başımıza geldi. Her şey yolunda giderken, takım zirveye oynarken böylesi bir durum elbette ki üzücü. Takımın Bandırma'da önemli bir deplasmandayken bu tür haberlerin yapılmasını da açıkçası hoş karşılamadık" dedi.


Kulüp avukatlarının konuyla yakından ilgilendiklerini ve araya hafta sonu girmesi nedeniyle de pazartesi gününü beklediklerini anlatan Özer, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Avukatlarımız pazartesi günü gerekli yerlere başvurup, takım otobüsümüzün geri alınması için çalışmalarını yapacak. Adana Demirspor'un haklarını sonuna kadar koruyacağız ve ne gerekiyorsa yapacağız. Açık ve net söylemek gerekirse Bandırma deplasmanından alacağımız bir galibiyetle birlikte her şey değişecek. Buna yürekten inanıyorum."

Kaynak: Trtspor.com


Böyle bir habere denk geldim eğer bu yaşananlar doğruysa EMEĞİ GEÇEN HERKESİN ALLAH BİN BELASINI VERSİN!

Gücünü tribünden al !

Değerli Adana Demirspor futbolcuları;
Haftasonu oynayacağımız Bandırmaspor karşılaşması ve sonraki maçlarda sizlerden istediğimiz tek birşey var...