1 Eylül 2012 Cumartesi

Demirspor taraftarlarının saygıdeğer mücadelesi..



Adana Demirspor taraftarları, uzun süredir "Yönetim İstifa" sesleri eşliğinde savaşını sürdürüyor. Bu savaşın sonuçları henüz tam netleşmese de, savaşın galip tarafının "Şehrin Asi Çocukları" olacağı aşikar.

Yıllardır Adana Demirspor'u borçlara, faizlere, hacizlere, son anda kaçan gollere, yenilgilere mahkum edenlerin, Adana Demirspor'un menfaati için tek bir olumlu harekette dahi bulunmayan, bulunamayan zihniyetlerin şimdilerde "En büyük Demirsporlu" olmaları açıkcası taraftarları şaşırtmıyor. Pastanın büyümesini fırsat bilen bu ulu(!) şahsiyetlerin, Adana Demirspor'un geleceğine geçmişte olduğu gibi, bugünde dinamit koyma emelleri günyüzüne çıkmış durumda. Bu noktada; Adana Demirspor'un sözde yönetimine karşı sürdürülen bu mücadelenin; isimlere karşı değil, "küçük olsun, benim olsun"zihniyetlerine karşı sürdürüldüğü gerçeğini de gözardı etmemek gerek.

5.000 kişi ile Adana sokaklarında "Yönetim İstifa" diye bağıranlara, sevdasını satmayanlara, paraya kul olmayanlara ithafen; yönetimde bulunan kişiler tarafından "650 kişi vardı. Onlarında çoğu çocuktu." denilip; sezonun ilk maçı olan Bolu deplasmanına gidip, yine orada "yönetim istifa" diye bağıran taraftarlara "10 kişi bağırıyorlar. Onlar Demirsporlu değil." diyebilecek kadar küçülen insanların, takımın gerçek sahiplerinin; binlerce kilometre yol gidenlerin, sevdasını para üzerine değil sevgi üzerine taşıyanların olduğunu hala öğrenememiş olmaları onlar açısından utanılacak bir durum olması gereklidir ki utanmıyorlar.

Yarın (Pazar) oynayacağımız Rizespor maçında sonuç her ne olursa olsun taraftarın düşüncesini değiştiremeyecektir. Bu kara zihniyet, bu takımdan gidene kadar da bu tepki sürecektir. Taraftarın, sahada mücadele eden takımı ile herhangi bir sorunu olmamıştır olamazda. Sorunun asıl öznesi "sözde yönetimdir" Yönetimsel ahlaklarını, takımın gidişatına bağlayan bir zihniyetin pazar günü kulaklarını tıkamaları gerekecek ki bu zamana kadar yaptıklarından farklı olarak taraftarı dinlemelerini tavsiye ediyorum.

Adana'da sürdürülen bu savaşa karşı sessiz kalanlar da en az "şahsi menfaatlerini düşünen insanlar" kadar suçlu konumuna geçeceklerdir. Demirspor tarihi söz konusu olayların hepsini kayda düşecektir ve onurlular-onursuzlar kavramlarının ayrılması bakımından ciddi bir sınavdır. Bu savaşın tanımını çoğu taraftar şu şekilde yapıyor:"Bu savaş onurlu insanlar ile onuru parayla satın almaya çalışan insanlar arasındadır."

Umarım sözde yönetim verilen bu tepkilere kayıtsız kalmaz ve istifa eder. Bu istifa, Adana Demirspor'un geleceğini kurtarmanın tek yoludur. Rica ediyoruz, istifa ediniz!

Kaynak: medyaspor.com

Hiç yorum yok: