25 Eylül 2012 Salı

Köşeye sıkışanlar

Adana Demirspor mevcut yönetiminin artık istifa etmekten başka çıkar yolu kalmamıştır. Buna bağlı olarak; yönetimin şakşakçılığına soyunan bazı kişilerin de, kendi aralarında rant kavgalarına tutuştukları kulaktan kulağa yayılmaktadır. Bankalarda duran hesaplarda "yüzmilyarların" olduğu konuşulurken; açılan işyerlerinin, binilen son model arabaların nereden peydahlandığı hususunda "görünen köyün kılavuzuna" bakmak yeterli olur.

***

"Takıma faydalı olun."

Şimşekler Grubu başta olmak üzere; gerçek taraftarların dile getirdiği "Yönetim istifa" sesleri, mevcut yönetimce ve yönetimden nemalanan bazı kesimlerce,
"Taraftarın bu şekilde yönetimi protesto edişi takıma zarar veriyor. Takıma destek olunması, takıma faydalı olunması gerekli." şeklinde yorumlar yapılarak kesilmeye çalışıldı. Ancak; beyinlerini kullanıp-kullanmama konusunda şüpheye düştüğüm bu insanlara karşı, anlamak istemeyeceklerini bildiğim halde tekrar açıklıyorum.

" Şimşekler Grubu'nun susmasının Rizespor maçının sonucuna etki ettiğini söyleyenler;
Adana Demirspor Taraftarları takıma çok maç kazandırmıştır. Çok maça etki etmiştir. Doğrudur. Peki; geçen sene 15.000 kişinin stadı yıktığı maçlarda gelen mağlubiyetleri nasıl açıklayacaksınız? İstisna diyenleriniz çıkarsa eğer, bende onlara derim ki; bu denli etkili gücü olan taraftarın yakasından neden düşmüyorsunuz? Yoksa bu takımın başarılı olmasını istemiyor musunuz?

Futbolcular verilen tepkinin kendilerine olmadığının farkında. Sizler üzerinize alınmıyorsunuz da; futbolcular mı alınsın üzerlerine?"

***

Fenerbahçeli misin? Mersin İdmanyurdulu mu?

Denizlispor maçının ardından, bazı arkadaşlarımla bir kafeye çay içmeye gittim. Oturduğumuz masanın yan tarafında da "Adana Demirspor mevcut yönetimi" nden bir şahsiyet, elinde dondurma ile bir hayli haşır neşir olmuşken; bir taraftan da kulağını bizim masaya yönlendirmesini ben "Erkeğin kötüsü" olarak adlandırıyorum. Siz ne derseniz artık.
Adana Demirspor'un yönetimsel sıkıntılarının konuşulduğu masamızda; kendilerinin dinlemekten daha ziyade konuşmalarını bekledik ancak, o cesareti bulamadı galiba. Ben hayatımda, bu kadar küfür yediğini farkedip; rahat rahat dinleyip, ardından Fenerbahçe - Mersin İdmanyurdu maçının özetini izleyen başka canlı türü göremem galiba. Hangi takımlı olduğunu merak etmedim de değil aslında. Ciddi manâ da, Fenerbahçeli misin? Mersin İdmanyurdulu mu?

***

Aslında, Mevcut yönetime seçimlerde 50 oy verdiren bir kişinin anlattıklarını da yazacaktım ama söylediği bu cümleler yeterli sanırım:
"Gökoğlu bizi kandırdı. Pişmanım. Önder de pişman zaten. Ama kendi başına hareket etmesine izin vermezler."

Hiç yorum yok: