28 Mayıs 2010 Cuma

LÜTFEN DİKKAT !

Ozan baysal abimin yazdığı bu yazıyı herkesin basın organlarına, köşe yazarlarına, tff'ye, kulüplere, kulüp başkanlarına, televizyonlara, editörlere, gazetelere, aklınıza ne geliyorsa oraya yollamasını istiyorum. Bizim buradaki hedefimiz playoff'ların iptal edilmesi değildir. Bizim buradaki amacımız haklı olduğumuzun görülmesi bilinmesi ve bu haklılığımızı SONUNA KADAR SAVUNMAKTIR, KULLANMAKTIR.
Lütfen dakikalarınızı gerekirse saatinizi ayırın ve bu yazıyı bütün basın organlarına yollayın.

Merhaba
Ben bir Adana Demirspor taraftarıyım.
Değerli vaktinizden birkaç dakikanızı rica etmek isterim.
Son bir kaç gündür spor kamuoyuna pek yansımasa da, belki sizlerin de ilgisini çekmiştir; TFF 2.Lig’den Bank Asya’ya yükselme Play-Off maçlarında ortaya çıkan gündem mevcut.
Öncellikle konunun detaylarını sizinle paylaşmak isterim.
Şöyle ki; 25.05.2010 tarihinde oynanan Tavşanlı Linyitspor-Adana Demirspor play-off çeyrek final karşılaşmasında Tavşanlı Linyitspor penaltılar ile Adana Demirspor’u elemiştir. Sonrasında Adana Demirspor kulübü aşağıda ayrıntılarını vereceğim hususa dayanarak TFF’ye maçın iptali ve Adana Demirspor’un hükmen galibiyet için , yasal itiraz süresi olan 24 saat içinde, başvuru yapmıştır.
İtiraz Sebebi ise şudur;
Geçen sene Tarsus İdman Yurduspor’dan ihtilaf bir şekilde ayrılan Kemal Özyurt adlı Tavşanlı Linyitspor oyuncusu; 30.04.2010 tarihli Uzlaşmazlık Çözüm Kurulu kararı ile aşağıdaki cezaya çarptırılmıştır. 30.04.2010 tarihli UÇK Kararı aşağıdadır.
Profesyonel futbolcu ile Kulübü arasındaki E:2010/43 ve K:2010/272 numaralı ihtilaf dosyası;

- Davalı futbolcunun sözleşmeyi fesihte haksızlığına,
- Davacı kulübün peşinat alacağının orantılandırılmak suretiyle iade edilmesi talebinin kısmen kabulü ile net 22.422,91-TL'nin 01.02.2010'dan itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte davalı futbolcudan tahsil edilerek davacı kulübe ödenmesine,
- Davacı kulübün fesih tazminatı talebinin kısmen kabulüyle net 5.000,00-TL'nin davalı futbolcudan tahsil edilerek davacı kulübe ödenmesine,
- Davacı kulübün sportif ceza talebinin kabulü ile davalı futbolcuya 6 (altı) ay süreyle resmi müsabakalardan men cezası verilmesine,
- Davacı kulüp tarafından yatırılan 1.294,00-TL harcın 1.048,45-TL'sinin davalı futbolcudan tahsil edilerek davacı kulübe ödenmesine,

- Davacı kulüp vekil ile temsil edildiğinden kabul edilen miktar üzerinden 3.216,52-TL vekalet ücretinin davacı futbolcudan tahsil edilerek davalı kulübe ödenmesine,

- Davalı futbolcu vekil ile temsil edildiğinden reddedilen miktar üzerinden 1.473,25-TL vekalet ücretinin davalı kulüpten tahsil edilerek davacı futbolcuya ödenmesine,

- Yargılama gideri 25,00-TL'nin davalı futbolcudan tahsil edilerek irat kaydedilmesine,

- Sair taleplerin reddine oybirliğiyle karar verilmiştir

Bu karar Metni üzerine Adana Demirspor TFF ye itiraz etmiştir. Ancak dün . 27.05.2010 itibari ile TFF konuyu görüşmüş VE İNANILMAZ OLANI YAPMIŞTIR.
Aynen Aktarıyorum.;

Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun 27 Mayıs 2010 günlü (89) sayılı toplantısında gündemindeki maddeleri inceleyerek aşağıdaki kararları almıştır.

1)Profesyonel futbolcu ile Kulübü arasındaki E:2010/43-T K:2010/272 numaralı ihtilaf dosyası;

- Kurulumuzca verilen 2010/43 Esas ve 2010/272 karar sayılı hükmün 4.maddesinde belirtilen davalı futbolcuya 6 (altı) ay süreyle resmi müsabakalardan men cezası verilmesine ilişkin kararın karar tarihini takip eden bir sonraki transfer tescil dönemi ile başlayan 2010/2011 Futbol sezonu ilk resmi müsabakasında başlamak üzere 6 ay süre ile uygulanacağı hususunun açıklanması gerekmiştir.

TFF GERİYE DÖNÜK BİR OLAY İÇİN GERİYE DÖNÜK BİR KARAR ALMIŞTIR VE ‘’BİZ DAHA ÖNCEKİ KARARDA SÖYLEMEYİ UNUTMUŞUZ’’ DEMEYE GETİREREK BİR AÇIKLAMA YAPMIŞTIR DAHA ÖNCEKİ KARARDA OLAMAYAN 2010/2011 BAŞLANGIÇ TARİHİ ŞİFAEN VE KEYFEN EKLENMİŞTİR.
AYRICA ÇOK DAHA VAHİM OLANAI TFF BU FOTBOLCUYU VE ESAMA LİSTESİNİ HAZIRLAYAN YÖNETİCİYİ DİSİPLİN KURULUNA SEVK ETMİŞTİR. SALI GÜNÜ KONUNUN GÖRÜŞÜLECEĞİNİ İAFADE ETMİŞTİR.. NEDEN? NEDEN? NEDEN? BU FUTBOLCU VE YÖNETİCİ NEDEN DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ. HATALI İSELER NEDEN MAÇ İPTAL EDİLMEDİ, HATALI DEĞİL İSELER PFDK’DA NEYİN SAVUNMASINI YAPACAKLAR? BÖYLE EYYAMCILIK, BÖYLE AYMAZLIK, BÖYLE HUKUKSUZLUK OLURMU? DAĞBAŞI MI BURASI?
İşin diğer boyutu ; aynı cezayı almış bir oyuncusu olan Karşıyakaspor Kulübu , bu futbolcuyu oynatmak için, Süper Lige yükselme grubu maçları öncesi TFF’ye başvurmuş ve red cevabı almıştır; gerekçe olarak da AKSİ BELİRTİLMEDİKÇE, CEZANIN UCK ‘DA ONANDIĞI GÜN BAŞLADIĞI BELİRTİLMİŞTİR.
VE SON BOMBA.. TFF TARAFINDAN ‘’PKFD’YA TEDBİRSİZ OLARAK SEVK EDİLEN TAVŞANLI LİNYİTSPOR FUTBOLCUSU KEMAL ÖZYURT, 27.05.2010 TARİHİNDE OYNANAN TAVŞANLI LİNYİTSPOR-KARADENİZSPOR TFF BANK ASYA’YA YÜKSELME YARI FİNAL MAÇINDA GÖREV ALMIŞTIR. TAVŞANLI LİNYİTSPOR BU FUTBOLCUNUN ATTIĞI GOL İLE 1-0 GALİP GELEREK FİNALE YÜKSELMİŞTİR…..
EURO 2016’YA ADAYIZ.. TÜRKİYE 2010 İÇİN SINIFTA KALIYORUZ.
Konuyu siz kıymetli spor kamuoyunun dikkatine sunarız. Biz bir üst lige yükselmenin peşinde değiliz. Yapılan haksızlığın, usulsüzlüğün ve hukuksuzluğun ifşasının peşindeyiz.
Saygılarımla

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Arkadaşlar.

Müsaade ederseniz 27 yıllık bir hukukçu olarak olayı irdelemek istiyorum. Yazıda da belirtildiği üzere kararda cezanın önümüzdeki sezondan itibaren başlamasına şeklinde bir ibare bulunmadaığından ve ayrıca UÇK kararları verildiği andan itibaren yürürlüğe girdiğinden adı geçen futbolcunun cezası 30.04.2010 tarihinden itibaren başlar. Bu durumda da TFF'nin Demirspor'un itirazını kabul etmesi gerekirdi. Ancak Demirspor'un itirazı kabul edildiği anda Tavşanlı'nın 30.04.2010 tarihinden sonraki klasman maçları da gündeme geleceğinden TFF'nın gözü ? yemedi. Tüm bunlara ilaveten bir de Demirspor'un sahipsizliği eklenirse sonuç normaldir. Bizim Federasyon nezdinde haklı olan değil, güçlü olan, lobisi olan kazanır.

Merih Güvenç

lepermessiah dedi ki...

Bu sebepledir ki abi hakkımızı her yerde savunalım,yeri yerinden oynatalım,bu olay dikkat çekene kadar heryeri mail yağmuruna tutalım.Gerekirse kanallara,gazetelere gidelim.

Rıdvan Tunç dedi ki...

yazdığım blog adresinede kopyaladım