10 Şubat 2013 Pazar

Çakarsa Şimşek Çakar !!!

 Bu hafta zor bir deplasmandan 3-3 eşitlik neticesinde 1 puan alarak evimize dönüyoruz. İzleyenlerin zevk aldığı bir maçtı bu konuda aksi sanırım söylenmez. Ama maç içinde iki terslik vardı, bunlardan birisi kaçan şutların yüzdesinin yüksekliği ve pas hatalarıydı... İkincisi ise Konyaspor'un sezon boyunca ortaya koyduğu en iyi performansın bu hafta olmasıydı... Anlaşılan doğru yere doğru transferi yapmış gibi görünüyor... Peki bu iki tersliğe rağmen nasıl görsel şölen düzeyinde geçen bir oyunda 1'er puan alarak galibiyeti paylaşabildik ?!
Açıklamaya çalışalım;
 Uzun zaman sonra -Bizim için oldukça uzun.- Şimşekler grubu "deplasman yapma" kararı aldı. Maçtan önce ve maç anında desteğini bırakmadan bestelerine devam eden şimşekler yine oradaydı... Çok olmuştu o koltukları boş göreli, sessizliği dinleyeli ama bugün sanki 5 Ocak misali spiker yine bizden bahsetti. Susmadılar, dedi. Kendilerine ayrılan bölümü doldurdular, dedi. İnanılmazlar, dedi...
Gerçekten de inanılmazdı... 90 dakikanın bitimine sadece 4 dakika varken ve tabelada skor 3-1 iken taraftarımız buruk ama kararlı bir sesle "Maçı bırakmayın" sloganı atıyordu. Bu çağrı işe yaradı ve birkaç saniye sonra skor 3-2 oldu. Bunun üzerine zaten susmayan taraftar daha da çıtayı yükselterek gırtlak yırtılır kulak parçalarcasına "ADS !!! " sloganını atmaya başladı. Konyaspor taraftarı 15 kat gibi çoğunluğa rağmen bu sesi susturamadı, spiker susturamadı, gökler susturamadı.
Herkes sustu ŞİMŞEK'i dinledi !!!
Ve bizim için bu en güzel ezgi takıma 1 puan kazandıracak golün gelmesini sağladı...
Taraftarın etkisini tüm sporseverlere bir kez daha göstermiş olduk. Öyledir ki 2000 yıl önce Kolezyon'da savaşan galdyatörler dahi düşmanın kılıcını tartmadan önce izleyicinin sevgisini kazanmak için savaşırlardı... Bu yazımda Şimşekler'in deplasman hikayesini anlatmayı düşünüyordum ama öyle bir maçtı ki tribün ve sahada olanlar anlatılmasa abes bir durum olurdu diye düşündüm.
Ama şöyle özetlemeye çalışayım;
Hiçbir destek görmeden bu deplasmanı yapmıştır Şimşekler grubu...
Herhangi bir kurum/kuruluş değil bizzat ağabeylerimiz ve kardeşlerimiz düzenlemiştir. Her aşaması bizim alın terimizle var olmuştur. Gelen her taraftar payına düşen ücreti ödemiştir. Durumu olmayanlar da geride bırakılmamış, grup dahilinde eksik tamamlanıp herkes otobüslere bindirilmiştir... Yapılan deplasmanın bütün hakları ne kadar grubumuzunsa 90 dakika neticesinde sezonun en seri ve en entegre oyununu oynayan Konyaspor'la kendi evinde 3-3 gibi bir skor sonucu elde edilen 1 puanın da grubumuzun hakkı olduğu kanaatindeyim.
Demirspor çok büyüktür. Büyüklüğünü anlayabilmek isteyenler buyursun bu armanın aşkıyla ortaya çıkan Şimşekler Grubunun duruşunu seyretsin...
İnançlarımızla !

Hiç yorum yok: