23 Ekim 2012 Salı

Adana Demirspor 'Lawal' gibi


Adana Demirspor'un son 3 haftalık performansı bir hayli gösterişli boyutlara ulaşmış bulunmakta.

Önce Adanaspor'u 4-2 lik skorla sahadan silen, sonrasında Karşıyaka deplasmanından 4-1 lik skorla Adana'ya tekrar dönüş yapan, bugün de Manisa'yı 2-0 lık skorla evine yollama cesaretini gösteren bir Demirspor var karşımızda. 

Teknik Direktör Mustafa Uğur'un da dediği gibi, oyun sistemi ve tarzı bu şekilde devam ettiği müddetçe üst sıralara doğru ilerlemesi gerçekleşecektir.

Kalenin Şener'e emanet edilmesi, tüm taraftarların daha maç başlamadan yüreğini ferahlatıyor. Ona karşı olan güveni Manisa maçında da boşa çıkarmadı Şener.

Lawal'ın gelişi ile defans - forvet hattının arası daha iyi koordine edilmeye başlandı. Bunun üzerine birde Junior ve Erçağ eklenince gol pozisyonlarının çokluğu hat safhaya ulaştı. Son 2 haftadır uzaklardan şut çekip; bu şutları gole çeviren Erçağ, bu hafta yerini Lawal'a bıraktı. Ve Lawal, yaklaşık 25-30 metreden mükemmel bir şut ve ardından gol ile selamladı tüm tribünleri.

Gelecek hafta Ş.Urfaspor'un cezası nedeni ile seyircisiz oynanacak karşılaşmada da ben favori olarak Demirspor'u görüyorum. Umarım giydikleri formanın hakkını veren bu futbolcuların, alacakları ve hakları aksatılmadan verilir.

Biz yıllarca yerel kanallarda izledik ve yerel radyolardan dinledik Demirspor'un maçlarını. Bunca yıl sonra, herhangi bir maçın ulusal yayın organlarında yer alması bizleri oldukça mutlu etmekte. Lakin; yanlı-taraflı-yorumculuk kimliklerine aykırı hareketlerde bulunan spikerlerin sesini duymaktan rahatsız oluyorum şahsen. Son Manisaspor maçının spikerinin maç boyunca Manisaspor'u övmesini ve kazanan tarafın Demirspor olduğunu bilmiyormuşçasına yorumlarda bulunmasını akla ve mantığa yakıştıramıyorum. Umarım bu konuda daha dikkatli ve duyarlı olunur.

Adana Demirspor taraftarları, bilet fiyatlarının oldukça yüksek olmasına rağmen; Manisaspor maçında da üzerine düşen görevi yaptı ve stadı yine doldurdu. Böylesine bir taraftarı "Müşteri" gibi görmek; ahmaklıktan başka bir sıfatla nitelendirilemez. Bilet fiyatlarının, Adana'nın sosyal yapısına uygun olarak tekrar düzenlenmesi gerekmektedir. Bu konuda Mehmet Gökoğlu'nun emri ile başkanlık koltuğuna oturan Önder Serin'in ve ekibinin sorumluluk bilinci ile hareket etmeleri tek temennimizdir.

Kaynak: Medyaspor.com

1 yorum:

Mehmet Ali dedi ki...

abi şu bilet fiyatlarına bir şeyler yapmak lazım, çok pahalı değil ama bu taraftarı müşteri olarak görmektir. Bu taraftar takımın ruhudur aslında... Fiyatlarda bir süre değişiklik yapılmaması taraftara bir hediye olabilirdi. Bu kadar cefakar oldular acılar çektiler... Gerçi biz hangi yönetime dert yanıyoruz...