14 Mart 2012 Çarşamba

"Futbolun Çocukları Mavi Şimşekler

Adana'da 'Futbolun Çocukları Mavi Şimşekler' projesi hayata geçirildi.


Adana Demirsporlular Derneği'nce hazırlanan, Adana Valiliği'nce de onaylanan, 'Futbolun Çocukları Mavi Şimşekler' adlı proje hayata geçirildi. Projeyle birlikte çocukların futbolla topluma uyum sağlamalarının yanı sıra bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sunulacak.

'Sosyal Destek Programı (SODES)' kapsamında Adana Demirsporlular Derneği'nce hazırlanarak, Devlet Planlama Teşkilatı'na sunulan, 'Futbolun Çocukları Mavi Şimşekler' adlı proje uygulamaya konuldu. Adana Valiliği'nce de desteklenen proje kapsamında Sular Halısaha'da Vali Yardımcısı Fikret Deniz'in de katılımıyla bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Projeye dahil edilen 6 ilköğretim okulundan toplam 72 öğrencinin de hazır bulunduğu etkinlikte konuşan Adana Demirsporlular Derneği Başkanı Talat Şahin, sporun, dayanışma ve refah boyutuyla gelişen, toplumsal ve ekonomik bir olgu olduğunu ifade ederek, "Gelişen spor, ulus ve toplum içerisinde barış ve anlayışı yükselten bir değerdir. Aynı zamanda genç nüfusun doğru yönde eğitilmesinde kullanılabilecek bir ara yüzdür" dedi.

"ÇOCUKLARIN TOPLUMLA UYUM İÇİNDE YAŞAMASINI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ" 

Futbolu bir araç olarak kullanıp, Adana'nın merkez ilçelerinde yaşayan ve spora erişimi kısıtlı 11-15 yaş grubundaki toplam 72 ilköğretim öğrencisinin, toplumla uyum içinde yaşamalarını kolaylaştırmayı ve zihinsel-bedensel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini dile getiren Şahin, dezavantajlı grup içersinde yer alan çocukların toplumsal bütünleşmesini sağlayabilmenin, yoğun göç alan bölgemizin öncelikli sorunlarından biri olduğunu vurguladı. Kentin bir takım bölgelerinde gereken düzeyde sportif etkinlikler düzenlenebilecek tesis yetersizliğinin, söz konusu bütünleşme sürecini olumsuz etkilediğini ifade eden Şahin, "Sportif faaliyetlerin yaygınlaştırılması toplumsal ve kentsel yaşama entegrasyonda güçlük çeken bu grupların hayata katılımını artıracak, kendilerini ifade etme imkanı verecek" diye konuştu.

Şahin, 'Futbolun Çocukları Mavi Şimşekler Projesi' ile çeşitli imkansızlıklar nedeniyle yeterince spor yapamayan çocukların, aktif spor yapmalarını sağlamak ve boş zamanlarını, enerjilerini spor yaparak harcamalarına fırsat vererek, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasını amaçlarken, aynı zamanda da aktif spor aracılığıyla ve örnek taraftarlık eğitimiyle bilinçli taraftar şuuru oluşturmak istediklerini anlattı. Şahin, projenin 3,5 aylık bir zaman dilimini kapsadığı bilgisini de verdi. Şahin, Mareşal Fevzi Çakmak, Orhan Gazi, Toros, Denizli, Ahmet Akyürek ve Ömer Hakkı gibi ilköğretim okullarında eğitim-öğretim gören çocuklara, Adana Demirspor altyapısı antrenörleri Tekin İncebaldır, Rasin Gürcan ve Cengiz Hoşfikirer tarafından futbol eğitimi verileceğini de sözlerine ekledi.

"ADANA DEMİRSPOR, TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KULÜPLERİNDEN BİRİ" 

Vali Yardımcısı Fikret Deniz ise Türkiye'nin en büyük kulüpleri arasında gördüğü Adana Demirspor'un maçlarını izleyerek büyüdüğünü dile getirdi. Adana Demirspor'un bir marka olduğunu ve bu kulübe herkesin destek vermesi çağrısında bulunan Deniz, "Benim gençliğim Kartal Yaşar ve Coral hocaları izleyerek geçti. Böylesine önemli bir kulübün böylesine önemli bir projeye imza atması beni mutlu ediyor" şeklinde konuştu. 

Daha önce Trabzonspor'da yöneticilik yaptığını Deniz, konuşmasını da şöyle sürdürdü:

"Bende Adana Demirspor'un yeri her zaman farklı oldu. Türkiye'de 4 büyük kulübe ek olarak size Adana Demirspor'u sayabilirim. Nasıl ki, dört büyük kulübümüzün taraftarları iyi günde de kötü günde de takımlarının yanında yer alıp, 90 dakika hiç susmuyorsa Adana Demirspor taraftarları da aynı şekilde hiç susmadığı gibi her zaman takımlarının yanında saf tutuyor. Bu çok önemli ve güzel bir şey."

Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri ve Adana Demirspor Kulüp yöneticileri, projeye dahil edilen öğrenciler ve eğitimcilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. (İHA)

Hiç yorum yok: