11 Ocak 2012 Çarşamba

Galatasaray maçına dair...

‘MAVİ ŞİMŞEKLER’ (Medyaspor-Oğuz Alp TAN)

Ziraat Türkiye Kupası 3. tur mücadelesinde Galatasaray sahasında Adana Demirspor'u 4-1’lik skorla mağlup etmeyi başardı. Böylece G.Saray 2012 yılında oynamış olduğu tüm karşılaşmalarda rakip filelere 4 gol atma serisini de sürdürmüş oldu. İ.B.B. ve Samsunspor’un ardından sarı-kırmızılılar Adana Demirspor ağlarına da 4 gol göndermeyi başardı.

Adana Demirspor karşısında G.Saray ideal kadrosundan çok farklı bir kadro ile sahadaydı. Engin Baytar’ın dışında göze çarpan oyuncu sayısı da azdı. Genç Mertan’ın ilk 11’de şans bulmasının yanında Okan ve Berk gibi Galatasaray’ın geleceği olan çok genç oyuncuların da oyuna sonradan dahil olması G.Saray taraftarını heyecanlandırmaya yetti.

Tüm bunları bir kenara bırakıp, tribünlere dönecek olursak; Adana Demirspor’u ve bu takıma gönül veren taraftarları yürekten tebrik etmek gerektiğini düşünüyorum. G.Saray karşısında başından beri tur şansı olmayan takımlarını yaklaşık 3 bin kişilik bir deplasman tribünü ile hiç susmadan, nefesleri yettikçe desteklediler. Bu gibi taraftar ve takım sevgisinin az rastlandığı Türk futbolunda bu manzaraları görmek herkes için mutluluk ve heyecan vericiydi.

Adana Demirspor’un ideal 11’den uzak G.Saray karşısında her şeye rağmen göstermiş olduğu cesur futbol izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Tipik alt lig ekiplerinin kapalı savunma ve oyunu kendi alanında karşılama anlayışının yerine rakibe ileride basan ve orta alanı disiplinini elinden bırakmayan bir Adana Demirspor izledik. Bu bağlamda Adana Demirspor teknik direktörü Durmuş Ali Çolak’ı da takdir etmek gerekiyor. 

Adana Demirspor’un sahadaki futbolundan çok, tribündeki vefakar taraftarlarının sahaya bakış açıları, maçın atmosferinin bir anda değişmesine neden oldu. Daha çok Avrupa Ligleri’nde görmeye alıştığımız takımına her şartta bağlı taraftar profilinin gözler önüne çıkması nedeniyle bu karşılaşma ayrı bir önem ve güzellik taşıyordu.

Adana Demirspor’un müthiş taraftarları ve G.Saray’ın gelecek vaad eden genç isimleri saha içindeki birbirinden komik bireysel hatalarında üstüne bir örtü çekmeyi fazlasıyla başardı. Sizlere bu yazımda Servet’in nasıl hatalar yaptığından, Riera’nın nasıl bu kadar etkisiz oynadığından, kaleci Ufuk’un müthiş reflekslerinden ve Sercan’ın gol vuruşlarındaki başarısından daha detaylı bahsetmek isterdim ancak Adana Demirspor’un taraftar grubu ‘MAVİ ŞİMSEKLER’ bu gece tüm bunların ve maçın önüne geçmeyi fazlasıyla hak etti.

Işık ve sevgiyle.

Hiç yorum yok: