28 Eylül 2010 Salı

UPS İşçileri ile Dayanışma için Giy formanı, al topunu!

Tüm Tribünlere çağrımızdır!

Mayıs ayından bu yana UPS Şirketinin tüm baskı ve yıldırma politikalarına karşı UPS işçileri olarak İstanbul ve İzmir 'de eylemdeyiz.

Amerikan firması UPS Uluslararası sosyal standartları kabul ettiğini ileri sürmekte ama Türkiyedeki şirketlerine sendikanın girmesini engellemek için her türlü yola başvurmaktadır. Sendika karşıtı kara propaganda yapıp, lobi çalışması yürütmekten ve çok büyük paralar harcamaktan da kaçınmamaktadır.

Ama enternasyonal işçi sınıfının desteğini de almış olan biz UPS işçileri Mayıs ayından bu yana mücadelemize kararlıkla devam ediyoruz.

TEKEL mücadelesine tribünlerin işçilere vermiş olduğu anlamlı dayanışma bizleri duygulandırdı ve sevindirdi. Maçlarda açılan pankartlara, işcilerin ziyaretlerine kadar bir çok işe imza atmış, emek vermiş bütün taraftar gruplarına UPS işçileri olarak ta tekrar teşekkür ediyoruz.

Sermayenin tüm baskılarına rağmen direnişimiz sürmektedir. Emeğin ve Ekmeğin hatırı için, çocuklarımızın geleceği için direniyoruz. Çalışma yaşamını demokratiklerştirmek için direniyoruz!
Sendikal örgütlenme hakkının UPS tarafından tanınması ve işten atılanların geri alınmasını istiyoruz!

İşçi sınıfının sporu olan futbolun endüstriyelleşmesine karşı mücadele veren bütün grupları, taraftarları 2 Ekim günü saat 13'de İstanbul Mahmutbey'deki UPS aktarma merkezi önüne bekliyoruz.

Taraftar gruplarını ve taraftarları ‘Giy formanı, Al topunu!’ diyerek Direniş Alanına çağrıyoruz. Direniş çadırımızda Grev çayına bekliyoruz.

İşçilerin doldurduğu statlarda işçilerin, emekcilerin, direnlerin sesini ve pankartlarını yükseltenlere selam olsun!


İstanbul Mahmutbey ve Kurtköy’den
UPS İşçileri

Hiç yorum yok: