27 Temmuz 2011 Çarşamba

Benim Demirsporluluğum Seninkini Döver!



Uzun süre oldu buralara bir şeyler karalamayalı. Çok mesele geldi geçti, halen de gündemimizde bir B.S.Ö. sorunu var ki...düşmandan ırak. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. Büyükler gerekeni söylemiş, benim derdim başka.

Facebook'ta son zamanlarda oldukça aktif görülen bir grubumuzun üyeleri, Livorno maçından feyz alıp St. Pauli ile maç yapılmasını istemişler.

Bunu gören bizden de arkadaşlar, elle tutulur argümanlar öne sürerek karşı çıkmışlar.

Şimdi iki tarafın da kendine göre haklı sebepleri var. Eyvallah. Güzel güzel de fikirlerimizi belirtiyoruz. Ancak iş artık kendi gibi olmayanın Demirsporluluğunu eleştirme, sorgulama noktasına gelince bende bir sıkıntı doğurdu.

Bir taraf diyor ki bizim bir duruşumuz var, ötekisi diyor ki senin takımın, ekonomin bu haldeyken ne duruşu önce sırtını doğrult. Sen diyor, daha gidip kombine almazken ben diyor, ne kadar para akıtıyorum sen keyif çatarken. O da diyor ki, senin o kombineye verdiğin para benim maaşımın iki katı ama ben de 1 Mayıs sabahı mavi lacivertleri çekip Taksim'e gidiyorum sen osura osura uyurken bizi temsil ediyorum. Bu sefer beri ki de diyor ki, adımızı kullanıp ürün yapıyorsunuz bizden olmayan simgeler kullanıyorsunuz, ben sosyalist değilim neden beni sizden olmamama rağmen öyleymişim gibi göstermeye çalışıyorsunuz, hani özgürlük? hani seçme hakkı? Aradan bir tanesi de, içinde Demirspor simgesi olsun da, ne olursa olsun diyor telsiz cızırtıları arasında...

Kozmopolitiz, ama bir duruşumuz var. İstiklal marşında tribünde elleriyle kurt işareti yapanımız da var, BDP mitinginde en önde polisle çatışanımız da... Olmasın mı? Olsun ulan tabi ki. Bundan güzeli mi var ?

Ammaa... Kimse kimsenin Demirsporluluğunu, maddi ya da manevi, maanen ya da ahlaken sorgulamasın.

Sen kombineni al, kulübe maddi kaynak sağla, baştacısın.

Sen devrimci bir tribünün, takımın şehrimize gelip bir daha maç yapmasını iste, bugün bütün spor medyası Adana Demirspor denince, MİY'den de Turuncular'dan da daha çok saygıyla açıyor ağızlarını. Bunu sağlayan işte o "solcu" tribün.

Sen de Demirsporlusun, O da...Ne sen ondan fazla, ne o senden, hele ben ikinizden de değil.

1 yorum:

CemEren dedi ki...

http://www.google.com.tr/imgres?q=diego+dur+allah%C4%B1n%C4%B1+seversen+zaten+ortal%C4%B1k+kar%C4%B1%C5%9F%C4%B1k&hl=tr&sa=X&tbm=isch&prmd=ivnsfd&tbnid=IES61LQm2ab2EM:&imgrefurl=http://www.alpiboy.com/post/1291717869/diego-dur-allah-n-seversen-sende-zaten-ortal-k&docid=hlGUqNX48rE0sM&w=383&h=700&ei=B5UwTq3-BcbLswbhvNilCQ&zoom=1&biw=1366&bih=667