28 Temmuz 2011 Perşembe

Adana'nın Milli Sporu..


Adana'da beyzbol sopası yok satıyor..

Adana'da daha çok İncirlik Üssü'nde görevli Amerikan askerleri ve ailelerinin kullanıp eskitemediği markalı eşyanın satıldığı Boşboşçular Pazarı'nda beyzbol sopaları 'yok' satıyor..

Boşboşçular Pazarı’nın 20 yıllık esnafı, 46 yaşındaki Tahsin Bolkan, son bir yıldır çarşıya alışverişe gelenlerin talebini karşılayamadıkları için Çin’den beyzbol sopası ithal ettiklerini söyledi.

Beyzbol sopalarını tanesi 50 liradan satan Tahsin Bolkan, "Adana’da beyzbol oynayan yok. Ama talep olunca Çin’den bin 500 tane beyzbol sopası ithal ettik. Müşterilerimiz bu sopalardan, arabalarında tedbir amaçlı bir tane bulundurmak istiyor. Daha çok uzun yol şoförlerine satış yapıyoruz. Günde 4-5 tane satış oluyor. Daha önce şoför koltuğunun altında levye bulunduran sürücüler, şimdi beyzbol sopalarını yanından ayırmıyor" dedi.

TEDBİR AMAÇLI
Beyzbol oyun sahası ve oyuncusu olmayan Adana’da, son bir yılda beyzbol satışlarının yüzde yüz arttığını ifade eden Bolkan, şunları söyledi:

”İlk talep geldiğinde biz de şaşırdık. Sopayı satın alan bir vatandaşa sorduğumda, durumu anladım. Vatandaş, sopayı savunma amaçlı aldığını söyledi. Biz de talep oldukça getirmeye başladık. Alanlar, arkadaşlarına da önermiş olmalı ki satışlarımız da artış oldu. Herkes birbirlerinden gördükçe, satışlarımız her geçen gün artıyor. Yılda yaklaşık bin 500 adet satıyoruz" diye konuştu.
Şimdiye kadar spor amaçlı olarak beyzbol sopası alan olmadığını söyleyen Tahsin Bolkan, ”Sopayı satın alanların çoğu iki üç tane alıyor. Arabada levye taşımak miadını doldurdu. Levye devri kapandı artık. İnsanlar görüntüsü gereği, beyzbol sopasına yöneldi. Arabada levye taşındığında amacını hemen yansıtıyor. Ancak arabada beyzbol sopası görenler, araç sahibinin sporcu olduğu hissine kapılıyor” dedi.

Bolkan, sürücülerin olası bir kavga ya da tartışmada kolayca ulaşabilmeleri için sopayı sürücü koltuğunun sol yanına koyduklarını söyledi.(dha)

Kaynak: Radikal - Dha

Hiç yorum yok: