29 Eylül 2008 Pazartesi

ŞEKER DEĞİL RAMAZAN BAYRAMI...


Yarın RAMAZAN BAYRAMI...RAMAZAN...BAYRAMI... Şimdiden Gazetelerde,TVlerde RAMAZAN BAYRAMI na Şeker Bayramı denmeye başladı... İnsanın aklına geliyor... Bilerek mi deniliyor... Şeker bayramı diye bişe yok... Nereden çıktı bilmiyoru... Bir yerde duymuştum eskiden insanların bayram nasıl dermiş birbirine karşılık olarak şeker gibi denilirmiş... Ordan şeker bayramı kalmış adı... Ben pek inanmadım... Neyse tekrar söyleyeyim... Bu bayramın adı Şeker değil RAMAZAN BAYRAMI...


RAMAZAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN...

3 yorum:

Aytuğ Çelik dedi ki...

Türk milleti eski zamanlardan beri her türlü geleneklerine yapılan eylemle isim vermiştir. Arapça dan tercümesi ''küçük bayram'' olan bu bayram -nasıl kurban kestiğimiz bayram hicri ayıyla değil, ''kurban bayramı'' olarak isimlendiriliyorsa- bu bayramda çok eski bir gelenek olan şeker adetiyle isimlendirilir. Zira bayramı kutladığımız zaman içerisinde ''Ramazan'' ayını geride bırakmış oluyoruz. Umrarım yeterince açıklayıcı olmuştur. (bkz: 96 öncesi takvimler)

MiTo1940 dedi ki...

Öncesi Türkler ile sonrası Türkler arasında çok fark var... kasti olarak yapılan her kelimenin karşısında olmuştur tarih...

Ayrıca bunun ramazan ı geçmiş oluyoruz diyerek farklı bir bakış açısı ortaya çıkarman sanki olmamış gibi 1000lerce anti-örnek verebilirim ramazanı bitirmiş oluyoruz a :)

Adsız dedi ki...

Dünyanın her yerinde, "şeker" ve "ağız tadı" ifade eden sözlerle anılırken, hala bunun aksini savunmak; cahillik değil, bilmemek değil "ahlak yoksunluğudur".
Kişi, böylesi bir "yoksunluğa" neden düştüğünü ya da nasıl düşürüldüğünü, eğer Kuran'ın dediği gibi; "Size akıl verdik, düşünmezmisiniz" sözünden yola çıkarak yargılamalıdır.
Eğer bu yargılamayı yapamıyorsa, kötü... Onlar, Allah'ın unuttuklarıdır...