13 Mayıs 2009 Çarşamba

DÜŞLER AKADEMİSİ DEMİRSPORLUDUR...




Dün Ortaköyde gördüm onları çok hoşumuza gitti yaptıkları organizasyonlar... Bizde teklif ettik aralarında olmak için... Döneceklerini söylediler... BEKLİYORUZ...

Biraz tanıyalım...

Düşler akademisi nedir?

BM Engellilik Sözleşmesini imzalayan bir Türkiye’nin nüfusun neredeyse %15 ini kapsayan engelli insanlarımız için acil çözümler üretiyor olması gerekmektedir. Engelli vatandaşlarımızın olmaları gerektiği yer ile bulundukları yer arasındaki uçurum çok büyüktür. Uçurumun büyüklüğü giderek sadece engelliler için değil toplumun diğer katmanların iki önemli bir çoğunluk için sosyal yaşama eşit katılım dezavantajı yaratmaktadır. Bu büyük uçurumun kapatılması için ciddi ve kalıcı çözümler üretip uygulamak ve en temel anayasal ve insani yaşama haklarını eşit ve özgürce kullanabilmelerinin önünü açmak gerekmektedir.

DÜŞLER AKADEMİSİ bu yaklaşımla üretilmiş bir projedir.Yıllardır Alternative Camp vb projeleriyle 10 binlerce engelli vatandaşımıza engelsiz sosyal yaşam çözümleri ve olanakları sunan AYDER ( Alternatif Yaşam Derneği ), UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) ve Türkiye Vodafone Vakfı finansal desteği ile 15 Kasım 2008’de hayata geçmiştir.

Düşler Akademisi.....bir sosyal sorumluluk projesidir...

Çağdaş belediyecilik anlayışının temsilcisi “Engelsiz Kent, Katılımcı Birey” ana felsefesinin uygulayıcısı bir belediye olarak Beşiktaş Belediyesi DÜŞLER AKADEMİSİ projesinin stratejik-kurumsal partneri ve uygulama ortağı olmuştur. Öncü ve örnek bir model oluşturacak olan projenin en çok eğitim kurumunu barındıran Beşiktaş bölgesinde yükselmesi ayrı bir anlam taşımaktadır.

Düşler Akademisi...”herkes için sanat” yaklaşımı ile eşit katılım olanakları sunan öncü ve model bir projedir. Düşler Akademisi , Vokal – Ritim – Dans – Film – Fotoğraf – DJ – Enstrüman – Resim - Tasarım atölyelerinden oluşacaktır.Engelli ve sosyal dezavantajlı katılımcıların atölye eğitimlerini takiben branşlarında iş edinmeleri esas alınmıştır. Konularının en iyileri olmak yanı sıra sosyal sorumluluk duyarlılığı yüksek olan atölye eğitmenleri ve kurumsal partnerleri proje hedeflerine ulaşmak, program kalitesi ve sürdürülebilirlik açısından Düşler Akademisi’nin en güçlü temel taşlarıdır.

Düşler Akademisi...dezavantajlı gençler için yepyeni bir kariyer yolculuğudur.

Engelli ve sosyal dezavantajlı gençlere ücretsiz olarak kültür ve sanat eğitimlerinin verileceği Düşler Akademisi’nin yakın hedefi geçici bir proje olmaktan çıkıp uluslararası standartlarda eğitim veren kalıcı bir alternatif sanat akademisine dönüşmektir.

Düşler Akademisi...sanat dünyasının yeni yıldızlarını yetiştirir. Atölye mekanları tümüyle engelli katılımcıların erişimi gözetilerek seçilmiştir. Beşiktaş belediyesi tarafından projeye tahsis edilen mekanlar engelli dostu mekanlardır. Özellikle Dilek Sabancı Parkı projenin değişik uygulamaları ve konsepti açısından en uygun başlangıç noktasıdır.

Düşler Akademisi..”Herkes için evrensel tasarım” döneminin ülkemizdeki ilk bütünlüklü örnek uygulamasıdır.

Kim bilir belkide "DÜŞLER AKADEMİSİ DEMİRSPORLUDUR" olacak

Hiç yorum yok: