26 Nisan 2010 Pazartesi

O köy onların köyü..!

Eskişehirspor'lu taraftarların kendi memleketlerine nasıl sahip çıktığı beni aşırı derecede mutlu etti... Konu'nun özeti şu şekilde...

10.01.2010 tarihinde oynanan Fenerbahçe maçı öncesi Fenerbahçe Kulübünün yönetim kurulu üyeleri, bazı spor yazarları ve Eskişehir Fenerbahçeliler Derneği temsilcilerinin katılımı ile Mahmudiye İlçemizde bulunan Mahmudiye İlköğretim Okulu’na Fenerbahçe ürünlerinin dağıtıldığının duyulması Eskişehirspor taraftarı arasında olumsuz karşılanmıştı.Fenerbahçe’nin yaptığı ‘’Müslüman mahallesinde salyangoz satmak’’a benzetildi.

Bu duruma tepkisiz kalınamayacağını ancak tepkinin de şiddetle verilemeyeceği, en güzel tepkinin bu okula ulaşıp öğrencilere Eskişehirspor sevgisini aşılamak olduğunu düşünerek harekete geçen ve eskisehirspor.com adlı sitede düşüncelerini paylaşan taraftarlar aynı okuldaki öğrencilere Eskişehirspor forması dağıtılması fikrini hayata geçirmeye karar verdiler.

Forma alımında kullanılmak üzere ; Avrupa,Hakkari,İzmir,Konya,Afyon,Yozgat,İstanbul,Kocaeli ve daha birçok ilde bulunan Eskişehirspor taraftarların katılımıyla para toplandı.Para toplanmasının yanı sıra Eskişehirspor'lu futbolcu Koray Arslan’ın Altay maçında giydiği ve tüm Eskişehirspor'lu futbolcular tarafından imzalanan forması aynı sitede açık artırmaya çıkarıldı. Forma 1.000 TL. karşılığında Faruk Işık ismindeki işadamı tarafından satın alındı. Toplanan ve açık artırmadan gelen paralar ile Mahmudiye İlköğretim Okulun’da okuyan 318 öğrencinin tamamına forma ve Eskişehirspor Dergisi’nin desteğiyle dergiler hediye edildi.

Alıntı : felsefesis.blogspot.com

Hiç yorum yok: