22 Aralık 2009 Salı

Adana Demirspor kimin umurunda ?

Salim Büyükkaya'nın bugünkü Kent gazetesinde çıkan yazısı...Kendisinin mantıklı,tarafsız yazılarını bizde yenileri geldikçe buraya koyacağız.

Adana Demirspor kimin umurunda
Adana Demirspor'un içinde buLunduğu durum kimLeri rahatsız ediyor, kimLeri etmiyor.İşte probLemin kaynağı da sorunun yanıtında yatıyor.ŞampiyonLuk şarkıLarı, hedefLeriyLe sezona başLayan ancak yükseLme grubu iddiasını İskenderun depLasmanında kaybeden Demirspor'La iLgiLi taraftar siteLeri dışında kimsenin bir değerLendirme yapmaması bir hayLi iLginç buLunuyor.Ne yereL gazeteLerde, ne internet siteLerinde ne de yaygın gazeteLerde geLinen sonucu sorguLayan yok.Bir tek taraftarLarca oLuşturuLan payLaşım siteLerinde sorun eLe aLınıyor.
Oysa Demirspor'un sıradan bir gaLibiyetinin ardından yereL gazeteLerin tamamının arka sayfaLarı tamamen başarıya, başarıda payı oLan (!) yönetim, teknik heyet, sportif direktör ve futboLcuLara ayrıLıyordu.Bu neyi ortaya koyuyor?
Sevinci payLaşan medyamız, hüzne neden ortak oLmuyor?Yoksa Demirspor camiasının üzüLmesine gerek yok mu?

Ne yazık ki, bir süredir (yakLaşık 15 yıLdır) DemirsporLu oLmanın kriteri yönetimLere veriLen destekLe öLçüLür haLe geLdi.
YönetimLere sınırsız çek verip destekLeyen medya ve onun yönLendirdiği basın kamuoyu oLumsuzLukLarı sorguLamayı bırakın, Demirspor üzerine bir sis perdesi ekLenmesine katkı sundu.
Bunu kötü niyetLe yaptıLar demiyorum.Ama istemeden de oLsa "KraL çıpLak" demekten kaçıp buna hizmet ettiLer.GerçekLeri diLe getirenLer, aykırı insanLar "Demirspor düşmanı" oLarak Lanse ediLdi.
Buna rağmen başarı sağLandı mı?
Ona da veriLecek yanıt kocaman bir HAYIR...

YürekLi bir taraftar grubu tarafından oLuşturuLan maviLacivert.com isimLi internet sitesi mevcut durumu cesur bir tarzda değereLendirip, internet sitesinin girişine ibretLik bir yazı koyuyor.
MaviLacivert.com'un bu tespit ve değerLendirmeLerinin aLtına her yürekLi DemirsporLu rahatLıkLa imza atabiLir.

Ankara Tayfası tarafından oLuşturuLan demirgibiyiz.blogspot.com ise mevcut durumu değerLendirmekLe birLikte geLeceğe yöneLik geneL bakış açısınıda yansıtıyor sayfaLarına.Giriş sayfasına koydukLarı mesajLa, gençLere, aLtyapıya yöneLinmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Bana göre, kendisine en büyük haksızLığı yapan grup ise ŞimşekLer grubu.ŞimşekLer grubunun resmi internet sitesinin giriş sayfasında İskenderun maçına gdiLmeyeceği beLirtiLiyor.AsıL mesaj ise ikinci sayfada,
"BU YIL DEMİRSPORUMUZ YÜKSELME GRUBUNA ÇIKAMAZSA EN BÜYÜK SORUMLUSU ŞİMŞEKLER GRUBUDUR" deniyor.

Son Tarsus maçı ve önceki bazı maçLarda çıkan oLayLar nedeniyLe aLınan saha kapatma ve seyircisiz oynama cezaLarının bu sonucu getirdiği iLeri sürüLüyor.ŞimşekLer grubunun bu ciddi özeLeştirisini saygıyLa karşıLamak Lazım.Biz de öyLe yapıyor ve kendiLerini takdir ediyoruz.
Ancak bu özürde gizLi bir mevcut durumu koLLama niyeti var.Bu açıkLamayı kim yazdıysa abartmış.Ne demek tek sorumLusu ŞimşekLer grubu. ve diğer taraftarLarın hiç oLumLu katkısı oLmamış mı bu takıma?ŞimşekLer grubu sitesine bu yazıyı yazıp bütün sorumLuLuğu üstLenerek asLında gerçek sorumLuLarı gözden kaçırıp Demirspor'a kötüLük ediyor.Bakın üzerine basarak söyLüyorum ŞimşekLer Grubu bütün sorumLuLuğu üzerine aLarak gerçek sorumLuLarın karartıLmasına fırsat vermemeLidir.

"NasıLsa bizim dokunuLmazLığımız var.SorumLuLuğu biz üstLeneLim, bu düzen böyLe gitsin.Kimse gerçek suçLuLarın peşine düşmesin" anLamı çıkıyor bu yazıdan.ŞimşekLer Grubu Demirspor'u canından çok sevdiğini söyLüyor.Hiç kuşkumuz yok.ÖyLeyse önce bu yazıyı kaLdırıp gerçek sorumLuLarın buLunması için mücadeLeye başLasın.

Demirspor'un kaderi , bu düzen değişmedikçe değişmez.ŞimşekLer Grubu kendi internet sitesinden bütün suçu üstLenecek.Adana Demirspor KuLübün resmi internet sitesinde hiçbir oLağanüstü durum yokmuş gibi tek değerLendirme yapıLmayacak.Sanki herşey yoLunda ve güLLük güListanLıkmış gibi...

BöyLe komedi oLur mu?
Kendisini DemirsporLu oLarak görenLer, biLerek veya biLmeyerek, Demirspor'u koruyup koLLama güdüsüyLe 15 yıLdır sadece bazı isimLeri koruyup koLLadıkLarını, camiaya bir yararLarı oLmadığını görmüşLer midir?
Demirspor'u kuLLananLara hizmet ne camiaya ne de Adana'ya yarar getirmez, 15 yıLdır bizden bu istendi.

AMA ARTIK YETER!

SaLim Büyükkaya
Kent gazetesi
22 AraLık 2009 SaLı

Hiç yorum yok: