17 Aralık 2012 Pazartesi

Açıklama !

"Demirspor Platformu" isimli sitede yer alan "Adana'dan Göztepe maçına gelen taraftarlar ile İstanbul Tayfası arasında yumruk yumruğa kavga" haberi ile alakalı söyleyecek sözümüzü aslında saklı tutmayı düşünüyorduk. Ancak; gelen mesaj ve telefonları bir nebze de olsun azaltmak için cevap veriyoruz:

Adana Demirspor İstanbul Tayfası; herhangi bir Demirsporlu'ya elini kaldırmayacak kadar şeref ve gurur kavramlarını üzerine almış bir oluşumdur. Her kim böylesine yalan haberi sunmuş ve bunu yazmışsa, amacının ve niyetinin ne olduğu aşikardır. Göztepe deplasmanında, maç öncesi ve maç sonrası Adana Demirspor İstanbul Tayfası ile alakalı en ufak bir sorun yaşanmamıştır. Hakeza; tribünde 90 dakika hiç susmadan, omuz omuza takıma destek verilmiştir. Bu mesnetsiz haberi sitelerine taşıyan "tasmalı" arkadaşları kınıyor ve Demirsporluluk ruhuna bir nebze de olsa sahip olmalarını diliyoruz. Gerçek Demirsporlular'a saygılar !

Adana Demirspor İstanbul Tayfası

6 Aralık 2012 Perşembe

Tavşanlı Deplasmanı Organizasyonu.

Adana Demirspor İstanbul Tayfası, Kütahya'ya gidiyor. Pazar sabahı yola çıkılacak. Bu yıl ki; Adanaspor maçını saymaz isek ilk deplasmanımız olacak. Gelmek isteyen arkadaşlar. "İstanbul Tayfası" facebook sayfasına bakabilir ve oradan iletişime geçebilirler.

Rastgele !

2 Aralık 2012 Pazar

"BUGÜN SUSANLAR, YARIN KONUŞAMAZLAR"

Kulaklarınız çınlıyor mu?

İki gün önce hiç tanımadığım, Adanalı dahi olmayan bir arkadaşın sözleri beni oldukça şaşırttı:
"Ben sadece altligleri takip ediyorum. Alt Liglerde de Adana Demirspor'u tutuyorum. Allah var, çok güzel top oynuyorlar. Güzel top oynamayı da geçtim, böyle bir taraftar kitlesi Türkiye'de yok."
Asıl önemli olan bundan sonra ki söyledikleri oluyor:
"Taraftar yönetimi istemiyordu ilkbaşlarda. O kadar küfür edildi yönetime, yine de istifa etmedi yönetim. Demek ki; ya çok seviyorlar Demirspor'u, yada sağlam para var bu işte. Çok sevmeleri ihtimali biraz uzak bana göre. İkinci şık daha ağır basıyor. Bence Adana Demirspor yönetimi, günü kurtarma peşindeydi, şimdilikte kurtarıyor."
Adanalı dahi olmayan birisinin, kulüp yapısını çözmesine ramak kalmış. Kurduğu cümleler tek tek analiz yapıldığında, ortaya çıkan sonucu herkesin kendi vicdanında muhasebe edecek kadar Demirsporlu olduğuna inanıyorum.
***
Yönetimin mağlubiyeti var mı?
"Takım çok iyi gidiyor, ortalığı karıştırmayın." paranoyası içinde kıvrananlar var etrafda. Takımın iyi gitmediğini söyleyen yok zannedersem. Peki; Adana Demirspor Taşeron Yönetimi iyi gidiyor mu?
Yıllardır bilindik uygulamalar; para geliyor ve gidiyor. İki gün önce futbolculara verilmesi gereken pirimin yetişmemesini ve ödenmemesini açıklasın zihniyeti bozuklar. Takım hakkını veriyor formanın lakin; takımın hakkı neden verilmiyor? Yönetim şakşakçılarına giden paradan artmıyor mu hiç?
Ben, Adana Demirspor Taşeron Yönetimine kızmıyorum. Onlar kişiliklerinin ve zihniyetlerinin gereğini yapıyorlar.
Bugün sırf takımın iyi bir performans sergilemesine bağlı olarak ses çıkarmayanlar; gelen hacizlere, temliklere, faizlerle alınan ganimetlere nasıl ses çıkartacaklar? Futbolcu parasını alamadığı için oynamama noktasına geldiğinde, belediye kapısında çanak yalayanların durumuna düşüldüğünde nasıl ses çıkaracaklar? Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Çok çarşambalar, perşembeler geldi yıllarca. Eğer ders almadıysak halâ; "sular"da bir cafede, bir bardak su içebiliriz.
***
Zihniyet aynı, fikriyet aynı...
Bizim asıl sorunumuzun zihniyet meselesi olduğunu anlamak istemeyen bazı satılmış kalemler ve yönetim şakşakçılarının arasında döndüm dolaştım, belirteceğim konu ile alakalı bir düşünce göremedim.
2010 ve 2011 yılları arasında, Adana Demirspor banka hesabına bloke konulduğu için; o zaman ki yönetim kurulu 3 farklı karar alarak, TFF'nin kulüp adına yatırdığı parayı, bazı alındı ve bağışları, kulüp bünyesinde çalışmakta olan bir şahsiyete ait banka hesabına aktardığı, Savcılığın üst yazısında "Evraklardan anlaşılmış olup" ibaresi ve "TCK 155/2 Md. Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma suçundan dolayı cezalandırmaları" hususunun yer aldığı görüldüğünde, ne derece doğru zihniyetler ile karşı karşıya bulunduğumuzu anlatmaya gerek yok sanırım.
Gömleğin en alltaki düğmesi yanlış vurulursa, tüm düğmeler yanlış vurulur.
Saraylar saltanatlar çöker
kan susar birgün
zulüm biter.
menekşelerde açılır üstümüzde
leylaklarda güler.
bugünlerden geriye,bir yarına gidenler kalır
bir de yarınlar için direnenler...